Husiler, Aden Körfezi’nde İsrail'i hedef aldı Husiler, Aden Körfezi’nde İsrail'i hedef aldı

ABD'nin Ukrayna'ya 61 milyar dolarlık destek sağlama ve dondurulmuş Rus varlıklarını Kiev'in yararına kullanma kararı, Rus yetkililer tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, bu kararın ABD'nin imajına telafi edilemeyecek zararlar vereceğini belirtti. CNN TÜRK Moskova Temsilcisi Siyamend Kaçmaz'ın aktardığına göre, Peskov'un açıklamasıyla birlikte Rusya'nın tepkisi sadece Kremlin tarafından değil, aynı zamanda Dışişleri Bakanlığı ve Meclis alt kanadından da geldi.

Kaçmaz'ın aktarımına göre, Peskov'un ifadeleri dikkat çekiciydi ve ABD'nin mülkiyetin dokunulmazlığını ihlal ederek başkalarının da benzer adımlar atmasına neden olabileceğini vurguladı. Rusya'nın, kendi çıkarları doğrultusunda gerekli cevabı vereceğinin altını çizdi. Ayrıca, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova da sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, ABD'nin onayladığı yardım paketinin ülkeler arasındaki dağılımını eleştirerek, Tavyan'a yapılacak yardımın içişlerine müdahale olduğunu ve Ukrayna'ya olanın terörizme yardım anlamına geleceğini ifade etti.

Medvedev'in 61 milyar dolarlık yardımın kanlı çatışmaları artıracağına ve Rusya'nın savaşı kazanacağına dair açıklamaları da dikkat çekti. Siyamend Kaçmaz, Duma Başkanı Volodin'in ise Ukrayna'ya yapılan yardımın bir borç olarak sunulacağını ve bu durumun Ukrayna'nın geleceğini riske atacağını vurguladığını aktardı.