SPOR
Yayınlanma : 05 Aralık 2025 15:21
Düzenleme : 05 Aralık 2025 15:21

Verstappen: Red Bull'un geri dönüşü şampiyonluktan daha değerli!

Verstappen: Red Bull'un geri dönüşü şampiyonluktan daha değerli!
Max Verstappen, Red Bull'un sezon ortasındaki zorlu durumdan şampiyonluk mücadelesine geri dönüşünün, şampiyon olmaktan daha anlamlı olduğunu belirtti. Takımın istikrarlı sonuçlar aldığını ancak hala geliştirilmesi gereken yönleri olduğunu

Formula 1'de sezonun uzun bir bölümünde şampiyonluk yarışı McLaren pilotları Oscar Piastri ve Lando Norris arasında geçiyordu. Sezonun ilk 15 yarışının 12'sini bu ikili kazanırken, Max Verstappen, Hollanda Grand Prix'si sonrasında Piastri'nin 104, Norris'in ise 70 puan gerisindeydi.

McLaren'ın Düşüşü ve Red Bull'un Yükselişi

Ancak McLaren, son sekiz yarışın sadece ikisini kazanabildi. Bu düşüşte hem takımın ve pilotlarının yaptığı hatalar hem de Red Bull'un giderek rekabetçi hale gelmesi etkili oldu. Verstappen bu süreçte beş yarış kazanarak Abu Dabi'deki final öncesinde lider Norris'in sadece 12 puan gerisine inmeyi başardı. Piastri ise Norris'in 4 puan arkasında yer alıyor.

Verstappen: "Bu Geri Dönüş Çok Daha Önemli"

Motorsport'a konuşan Verstappen, Red Bull'un bu sezonki geri dönüşünün şampiyonluğu kazanmaktan daha önemli olup olmadığı sorusuna, "Kesinlikle. Çok daha önemli," yanıtını verdi. Verstappen, sezon ortasında işlerin kötü gittiği duruma göre şu anda şampiyonluk mücadelesinin içinde olmanın çok daha güzel bir tablo olduğunu belirtti. "Bazı yarışlarda iyiydik, ama sonrasında çok kötü yarışlar geliyordu," diyen Verstappen, "Şimdi ise sürekli podyumdayız, bu gerçekten iyi," diye ekledi. Kaybedecek bir şeylerinin olmadığını ve şampiyonluk savaşının içinde olsalar da nereden geldiklerini bildiklerini vurgulayan Verstappen, doğru adımlarla yeniden iyi sonuçlar aldıklarını ancak ön tarafa dönebilmek için hala yapılması gereken işler olduğunu ve özellikle takımlar şampiyonasında McLaren'ın gerisinde olduklarını sözlerine ekledi.