2026 Belçika Grand Prix'sinin ilk antrenman seansı, hava sıcaklığının 24, pist sıcaklığının ise 43 derece ölçüldüğü bir atmosferde start aldı. Seansın ilk dakikalarında pisti hareketlendiren pilotlar arasında Red Bull'dan Hadjar, 1:48.918'lik derecesiyle geçici bir liderlik elde etti. Ancak bu durum uzun sürmedi.
VERSTAPPEN LİDERLİĞİ ALDI, HAMILTON YAKIN TAKİPTE
Max Verstappen, 1:48.237'lik turuyla zirveye yerleşerek rakiplerine gözdağı verdi. Lewis Hamilton ise 1:48.842 ile kısa süreliğine lider olsa da, Verstappen'in üstün performansı onu 3. sıraya geriletti. Hadjar da turunu geliştirerek 2. sıraya yerleşti. Seansın ilerleyen dakikalarında Verstappen 1:47.859 ile en hızlı isim olmayı başardı, ancak takım arkadaşı daha sonra 1:47.778 ile liderliği devraldı. Ferrari'nin yeni transferi Hamilton, 1:48.056'lık turuyla Leclerc'i geçerek 3. sıraya yükseldi.
SEANS SONUNDA ZİRVE DEĞİŞİKLİKLERİ
Seansın ortalarına doğru garaja çekilen araçlar, ayar optimizasyonlarının ardından tekrar piste çıktı. Bu bölümde Mercedes'ten Antonelli 1:47.603 ile zirveye otururken, Hadjar tekrar liderliği ele geçirdi. Ancak Verstappen 1:47.070 ile pistteki en iyi zamanı kaydederek seansı birinci sırada tamamladı. Seansın son anlarında Hamilton 1:47.215 ile 2. sıraya yükselirken, takım arkadaşı Leclerc 1:47.277 ile 3. sıradaki yerini korudu. Piastri ise 1:47.522 ile 5. sıraya kadar tırmanmayı başardı. Seans boyunca en hızlı tur zamanı 1:47.070 olarak kayıtlara geçti.



