EKONOMİ
Yayınlanma : 12 Şubat 2026 18:07
Düzenleme : 12 Şubat 2026 18:07

Türk Hava Yolları'ndan tarihi an! 500. uçağını 100 bin çalışanın fotoğrafıyla tanıttı, gökyüzüne '500' rakamını çizdi

Türk Hava Yolları'ndan tarihi an! 500. uçağını 100 bin çalışanın fotoğrafıyla tanıttı, gökyüzüne '500' rakamını çizdi
Türk Hava Yolları, filosuna kattığı 500. uçağını 100 bin çalışanının fotoğraflarıyla tanıttı. İstanbul Havalimanı'ndaki törende geleceğe yönelik hedefler ve Türkiye ekonomisine katkı vurgulandı. Uçak, gökyüzüne '500' rakamını çizdi.

Türk Hava Yolları (THY), filosuna kattığı 500'üncü uçağını İstanbul Havalimanı'nda görkemli bir törenle tanıttı. Etkinliğe, havacılık dünyasının önemli isimleri, THY yöneticileri, çalışanları, emeklileri ve şehit çocukları katıldı. Uçak, gökyüzünde '500' rakamını çizerek yeni bir dönemin başlangıcını simgeledi.

FİLO BÜYÜKLÜĞÜNDE YENİ ZİRVE

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, törende yaptığı konuşmada, 500'üncü uçağın sadece filoya katılan yeni bir araç olmadığını, 93 yıllık bir emeğin, kararlılığın ve ortak aklın bir ürünü olduğunu vurguladı. 2003 yılında 65 uçakla başladıkları yolculukta bugün 500'ü aşkın uçakla 6 kıtada 356 destinasyona ulaştıklarını belirten Bolat, "Bundan 12 yıl önce çektiğimiz 'Hayal Edince' reklam filminde çıktığımız yolculukta, 500'üncü uçak bir hayaldi. Bugün o hayalin gerçeğe dönüştüğünü görmek, Türk Hava Yolları ailesi için ayrı bir anlam taşıyor. 500'üncü uçağımızı bir durak değil, 'ikinci 500' döneminin başlangıcı olarak görüyoruz. 2036 yılında 1000 uçaklık filoya ulaşma hedefimiz doğrultusunda, ülkemizi küresel havacılığın merkezlerinden biri haline getirme kararlılığımızı sürdüreceğiz." dedi.

EKONOMİYE BÜYÜK KATKI, YENİ HEDEFLER

Bolat, THY'nin Türkiye ekonomisine sağladığı katkıya da değinerek, bu yıl yaklaşık 65 milyar dolarlık bir katkı sağladıklarını ve bu rakamı 2033 yılına kadar 150 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Filo büyüklüğündeki artışın yolcu taşımacılığıyla sınırlı kalmadığını, aynı zamanda yerli teknoloji ve üretiminin de desteklendiğini ifade etti. Bolat, özellikle ekonomi sınıfı koltuklar dahil birçok ürünün yerli üretim olması yönünde çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Ayrıca, 2026 yılında Çin'e yönelik yeni rotalar planladıklarını ve Turizm Bakanlığı ile birlikte Çin'den Türkiye'ye 2 milyon turist getirme projesi üzerinde çalıştıklarını sözlerine ekledi.

100 BİN ÇALIŞANIN EMEĞİ VE ŞEHİTLERİMİZE SAYGI

Tanıtımı yapılan uçağın üzerinde 100 bin THY çalışanının fotoğrafının yer alması dikkat çekti. Bolat, bu durumun, bu büyük başarının 100 bin kişilik bir emeğin sonucu olduğunu gösterdiğini söyledi. Etkinlikte, Türkiye'nin 81 ilinden gelen şehit çocukları ve aileleri de yer aldı. Bolat, bu durumun uçuşu daha da anlamlı kıldığını belirterek tüm şehitlere rahmet diledi ve şehit yakınlarına minnet duygularını paylaştı. Uçağın gökyüzünde '500' rakamını çizmesi, bu önemli kilometre taşının simgesel bir kutlaması oldu.