Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, petrol yüklü gemilerin Hürmüz Boğazı'ndan geçmeye başladığını duyurdu.
ANLAŞMA İÇİN GÖZLER 19 HAZİRAN'DA
ABD ve İran arasındaki olası bir anlaşma için gözler 19 Haziran Cuma gününe çevrildi. Trump, petrol yüklü gemilerin tamamen güvenli güney koridorunu kullanarak geçiş yaptığını belirtti. Bu açıklama, bölgedeki jeopolitik gerginliklerin ortasında geldi.
BAŞKAN YARDIMCISI VANCE'TAN BEKLENTİLER
ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, anlaşmanın metninin hafta içinde açıklanmasını umduklarını ifade etti. Ayrıca, Cuma günü İsviçre'de yapılması planlanan imza törenine İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf ve İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'nin katılacağı açıklandı. Vance, Tahran’ın hangi konularda taviz vereceğini merakla beklediklerini dile getirdi.



