Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocuklara yönelik destek hizmetlerinin önemine vurgu yaparak, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin detaylarını paylaştı.
ÇOCUKLARIN GELECEĞİ İÇİN YATIRIM
Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim masraflarının karşılanması amacıyla bu yıl Temmuz ayında toplam 2 milyar 117 milyon lira tutarında SED ödemesi yapıldığını belirtti. Çocukların aileleriyle birlikte, sosyal çevrelerinde desteklenmesinin, milli değerlere sahip, kendine güvenen ve eğitimli bireyler yetiştirmek adına önemli olduğunu ifade etti.
YENİ DÜZENLEMEYLE ARTAN ÖDEMELER
Bakan Göktaş, memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemenin ardından SED ödemelerinin ortalama 9 bin 723 liradan 11 bin 38 liraya çıktığını duyurdu. Ayrıca, koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin de 15 bin 532 liradan 17 bin 632 liraya yükseldiğini aktardı. Bu artışın, çocukların aile ortamında büyümeleri ve toplumsal değerlerin korunması açısından kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti.



