Suriye’nin başkenti Şam’da bulunan Ulusal Müze’de büyük bir tarihi eser hırsızlığı olayı yaşandı. Yetkililerin bildirdiğine göre, müzenin kapıları Pazartesi sabahı içeriden kırılmış olarak bulundu ve bu da soygunun gerçekleştiğinin bir göstergesi oldu.
GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTIRILDI
Müze, hırsızlık olayının ardından geçici olarak kapatıldı ve güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı. Şam İç Güvenlik Şefi Tuğgeneral Osama Atkeh, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını belirtti. Hırsızlıkta hedef alınanların arasında birkaç arkeolojik heykel ve nadir koleksiyon parçalarının bulunduğu ifade edildi. Müze personeli ve çevredeki bazı bireyler olayla ilgili sorguya alındı.
ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ GEREKİYOR
Çalınan 6 Roma dönemi eserine ilişkin olarak Suriye Kültür Bakanı Muhammed Yasin Salih, soruşturmanın başlatılması talimatını verdi. Bakanlık, çalınan heykellerin mermer, alçı ve mermer karışımından yapıldığını ve bu eserlerin geri kazanılması için uluslararası iş birliği çağrısında bulundu.



