SPOR
Yayınlanma : 04 Mart 2026 20:04
Düzenleme : 04 Mart 2026 20:04

Sainz: Geçen sezonki gibi toparlanabiliriz ama önümüzde zorlu bir yol var

Sainz: Geçen sezonki gibi toparlanabiliriz ama önümüzde zorlu bir yol var
Carlos Sainz, Williams'ın zorlu bir kış geçirmesine rağmen geçen sezonki gibi toparlanabileceğine inanıyor. Yeni düzenlemelerle zorlu bir sezona hazırlanan takım, eksiklerini gidermek ve gelişimini sürdürmek için çalışıyor.

Carlos Sainz, Williams'ın hem pistte hem de pist dışında zorlu bir kış geçirdiğini kabul etmekle birlikte, takımın geçen sezonki gibi toparlanabileceğine inanıyor.

BAŞLANGIÇTA YAVAŞ AMA TEMPO YAKALANACAK

Geçtiğimiz sezon boyunca gösterdiği gelişimle beklentilerin üzerine çıkarak takımlar sıralamasında beşinciliğe yükselen Williams, 137 puan toplamıştı. Sainz da sezona yavaş başlamasına rağmen, iki podyum ve bir sprint derecesiyle tempo yakalayabildiğinin sinyallerini vermişti. Ancak bu sezonki yeni düzenlemeler, takımı bir kez daha dalgalı bir döneme sokuyor. Sainz, basına yaptığı açıklamalarda, takımın durumunu daha iyi analiz edebilecek verilere sahip olduklarını ancak kesin bir yargıya varmak için Avustralya'daki ilk yarışın beklenmesi gerektiğini vurguladı. "Gerçekçi olmak gerekirse – ki ben hep böyle olmayı severim – geçen yılki seviyede değiliz," diyen Sainz, topladıkları veriler dahilinde incelemeler yaptıklarını ancak gerçek konumlarını ancak Avustralya'da net olarak bilebileceklerini belirtti.

ARA AÇIĞI KAPATMA ÇABALARI VE AĞIRLIK SORUNU

Williams, ocak sonundaki Barselona özel testlerini tamamen kaçırmış olsa da Bahreyn'deki sezon öncesi testlerde 748 tur atarak bu açığı büyük ölçüde kapatmayı başardı. Ancak FW48'in 768kg olarak belirlenen minimum ağırlık sınırının üzerinde olduğuna dair çıkan iddialar, sezonun başlangıcında işleri daha da zorlaştırdı. Sainz, tüm bu olumsuz tabloya rağmen takımın toparlanabileceğine inanıyor. "Araç çok yeni ve deneyimsiz. Onu her yönden geliştireceğiz. Zor bir kış geçirdiğimiz ortada ama ilk yarış tüm sezonu belirlemez. Hem aracı hem motorları geliştireceğimiz uzun bir sezon olacak. Hedefimiz, en azından geçen yılın sonunda olduğumuz seviyeye, hatta daha üstüne çıkmak," şeklinde konuştu. Williams'ın hâlâ eksik kaldığı noktalar olduğunu belirten Sainz, bu alanların gridin üst sıralarına dönüş için kritik olduğunun altını çizdi.

ÖĞRENME SÜRECİ VE GELİŞTİRİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

Genel olarak yeni düzenlemelerin orta grup takımların lehine olduğu düşünülse de, Sainz'e göre iyi bir tempo yakalamış ve hazırlıklı takımlar değişikliklerden daha çok faydalanıyor. Henüz gelişimini tamamlamamış takımların "komik hatalar" yapabildiğini söyleyen İspanyol pilot, bu hataların öğrenme sürecinin bir parçası olduğunu da vurguladı. Sainz, takımın hâlâ araç geliştirmekte "kilit önem taşıyan iki veya üç konuda" yetersiz olduğunu belirterek, bu zayıflıkların kış boyunca çok net şekilde ortaya çıktığını ifade etti. "Bu yıl, en iyi Formula 1 aracını üretmek söz konusu olduğunda kilit önem taşıyan iki veya üç konuda hala başarısız olduğumuzu fark ettik. Testlerde bu hatalarımızdan ders aldık ve çözümleri gelecekte uygulayacağız," dedi.