DÜNYA
Yayınlanma : 08 Haziran 2026 01:01
Düzenleme : 08 Haziran 2026 01:01

Orta Doğu'da kritik görüşme: Avn ve Bin Selman telefonda buluştu

Orta Doğu'da kritik görüşme: Avn ve Bin Selman telefonda buluştu
Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi ve destek için teşekkür etti.

Lübnan Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Joseph Avn ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman arasında gerçekleşen önemli telefon görüşmesini duyurdu.

GÖRÜŞMEDE TEMEL KONULAR ELE ALINDI

Görüşmede, Lübnan'daki güncel durum ve Orta Doğu’daki gelişmeler üzerine detaylı bir değerlendirme yapıldı. Cumhurbaşkanı Avn, ülkesindeki gerilimi azaltma çabalarına destek verdiği için Suudi Arabistan'a teşekkür etti. Bu, iki ülke arasındaki dayanışmanın önemli bir göstergesi olarak öne çıkıyor.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN DESTEK MESAJI

Veliaht Prens Bin Selman ise Lübnan’ın her zaman yanında olduklarını vurguladı. Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın yayımladığı açıklamada, iki liderin Lübnan'daki durumu ve bölgesel güvenliği güçlendirme çabalarını görüştüğü belirtildi. Bu görüşme, Orta Doğu'daki istikrar için kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.