GÜNDEM
Yayınlanma : 24 Mayıs 2026 02:51
Düzenleme : 24 Mayıs 2026 02:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Orta Doğu'da diplomasi atağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Orta Doğu'da diplomasi atağı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orta Doğu'da diplomasi trafiği gerçekleştirerek, bölgedeki barış ve istikrar için Türkiye'nin her türlü desteği vermeye hazır olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iletişim başkanlığı aracılığıyla yapılan açıklamaya göre, Orta Doğu'da önemli bir diplomasi trafiği gerçekleştirdi.

TELEKONFERANS GÖRÜŞMELERİ

Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al-i Halife, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Ürdün Kralı II. Abdullah ve Pakistan Genelkurmay Başkanı Asım Münir ile telekonferans yoluyla bir görüşme yaptı. Görüşmenin ana gündemi, İran ve Orta Doğu'daki gelişmeler oldu.

DİPLOMASİ VE DESTEK VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin sorunların diyalog ve diplomasi ile çözülmesi gerektiğine inandığını ifade etti. Ayrıca, İran ile diplomatik sürecin ilerlemesinden memnuniyet duyduğunu ve varılacak mutabakatın bölgedeki istikrarı destekleyeceğini belirtti. Türkiye'nin, barışın sağlanması için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ve nükleer mesele gibi zorlu konularda da uygun çözümler bulunabileceğine inandığını vurguladı. Bu süreçte katkı veren ülkelere teşekkür etti.

BARIŞ VE İSTİKRAR ARZUSU

Erdoğan, bölge ülkeleri arasında yeni bir dönem arzuladıklarını ve bu dönemde tehditlerin ortadan kalkması gerektiğini ifade etti. Adil bir barışın kaybedeni olmayacağına dikkat çekti. Ayrıntılar ise ilerleyen saatlerde güncellenecek.