GÜNDEM
Yayınlanma : 25 Mayıs 2026 04:52
Düzenleme : 25 Mayıs 2026 04:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir dönem için adil barış arzuluyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir dönem için adil barış arzuluyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya liderleriyle yaptığı görüşmede adil bir barış arzusunu dile getirirken, bölgedeki istikrarın önemine vurgu yaptı ve müzakerelere destek sözü verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği telekonferansta birçok dünya lideriyle birlikte önemli konuları ele aldı.

DÜNYA EKONOMİSİ İÇİN ÖNEMLİ GÖRÜŞMELER

Görüşmede, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al-i Halife, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ve diğer bölge liderleri yer aldı. Erdoğan, Türkiye'nin her zaman sorunların diyalog ve diplomasi yoluyla çözülmesi gerektiğine inandığını vurguladı. İran ile gerçekleştirilecek diplomatik sürecin, dünya ekonomisini rahatlatacağına olan inancını dile getirdi.

İSTİKRAR VE BARIŞ İÇİN ÇABALAR

Erdoğan, müzakerelere katkı sağlayan ülkelere teşekkür ederek, İran ile varılacak mutabakatın uygulanmasında Türkiye'nin her türlü desteği sunmaya hazır olduğunu belirtti. Türkiye'nin bölge ülkeleri arasında barışın sağlanması için çaba gösterdiğini kaydeden Erdoğan, nükleer meseleler de dahil olmak üzere pürüzlü konularda uygun çözümler bulunacağına inandığını ifade etti.

ORTAK AÇIKLAMA VE ŞİDDETİ KINAMA

Görüşmenin ardından Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya, Katar, Mısır, Pakistan, Suudi Arabistan ve Ürdün dışişleri bakanları ortak açıklama yaparak, Sumud aktivistlerine yönelik şiddeti kınadı. Açıklamada, bu tür davranışların kabul edilemez olduğu vurgulandı. Bakanlar, provokatif eylemlerin önlenmesi için somut adımlar atılması gerektiğini belirtti.