GÜNDEM
Yayınlanma : 27 Mart 2026 05:42
Düzenleme : 27 Mart 2026 05:42

Onlarca cana mal olan kavşağa nihayet ışıklandırma yapıldı

Onlarca cana mal olan kavşağa nihayet ışıklandırma yapıldı
Edremit-Havran karayolu üzerindeki ölüm kavşağına trafik ışıkları kuruldu. Bölge halkı, yapılan düzenlemenin geç kalmış bir çözüm olduğunu belirtiyor.

Edremit-Havran karayolu üzerindeki Çamdibi Kavşağı, kontrolsüz dönüşler ve ana yola tehlikeli çıkışlar nedeniyle uzun süredir kazaların merkezi haline gelmişti.

ÖNEMLİ TRAFİK NOKTASI

Bölgedeki sürücüler, kavşakta yaşanan kazaların sayısının yüzleri bulduğunu ve birçok kişinin hayatını kaybettiğini belirtiyor. Özellikle karanlık saatlerde görüş mesafesinin azalması, kazaların artmasında büyük bir etken olarak öne çıkıyordu. Kavşakta sinyalizasyon sisteminin olmaması, bu tehlikeli durumu daha da kötüleştiriyordu.

IŞIKLANDIRMA SİSTEMİ KURULDU

Sonunda, karayolları ekipleri tarafından kavşakta trafik ışıklandırma ve sinyalizasyon sistemi kuruldu. Bu yeni düzenlemeyle birlikte ana yol ve tali yol geçişleri ışıklarla kontrol altına alındı, böylece orta refüj dönüşleri de daha güvenli hale getirildi. Işıklandırmanın devreye girmesiyle, trafik akışının düzene girdiği ve sürücülerin kavşağı daha dikkatli geçtiği gözlemleniyor. Ancak yıllarca süren kazaların ardından trafik ışıklarının konulması, bölge halkında "Bu önlem kavşak ilk yapıldığında neden alınmadı?" sorusunu akıllara getiriyor. Halk, yaşanan can kayıplarının ardından alınan bu önlemin geç kalmış olsa da önemli bir adım olduğunu düşünüyor.