GÜNDEM
Yayınlanma : 04 Haziran 2026 16:32
Düzenleme : 04 Haziran 2026 16:32

Türk dünyası sivil toplum kuruluşları, TÜDSES ile birleşiyor

Türk dünyası sivil toplum kuruluşları, TÜDSES ile birleşiyor
Ankara'da düzenlenen sempozyumda, Türk dünyası sivil toplum kuruluşlarının TÜDSES sistemi ile dijital ortamda bir araya geleceği duyuruldu. Bu sistemle birlikte iş birliği güçlenecek.

Ankara’da gerçekleştirilen “Türk Dünyası Entegrasyonunda Yeni Ufuklar: Ortak Geleceğe Doğru Stratejik Vizyon” sempozyumu, Türk devletleri arasındaki iş birliğinin yeni bir aşamaya taşınmasını amaçlıyor. Bu sempozyumda, Türk dünyasını dijital ortamda bir araya getirecek olan yeni projeler tanıtıldı.

TÜDSES SİSTEMİ TANITILDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Kürşad Zorlu, Türk Dünyası Sivil Toplum Destek Sistemi'nin (TÜDSES) yazılımının tamamlandığını ve sistemin 23 Haziran’da İstanbul’da tanıtılacağını açıkladı. Zorlu, sistemin Türk dünyasındaki sivil toplum kuruluşlarının tek bir platformda bir araya geleceğini belirterek, bu sayede kuruluşların birbirleriyle doğrudan iletişim kurabileceğini ve taleplerini ilgili kurumlara aktarabileceğini ifade etti.

BAĞLAR GÜÇLENİYOR

Zorlu, Türk dünyasının sivil toplum gücünün ve potansiyelinin önemli olduğunu vurgulayarak, bu birlikteliğin yeterince yoğun olmadığını tespit ettiklerini söyledi. Ayrıca, Türk devletleri arasındaki ilişkilerin son yıllarda önemli ölçüde geliştiğine dikkat çekti. Zorlu, Türk Devletleri Teşkilatı’nın geçen yıl düzenlediği 150’den fazla etkinliği hatırlatarak, Türk dünyasının artık sadece devletler arası değil, geniş bir gönül coğrafyası olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Sempozyumda, Türk dünyası gençleri arasında bağların güçlendirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğü, Türk Dünyası Gençlik Kampı'nın 3-5 Temmuz tarihlerinde Kocaeli’nde gerçekleştirileceği duyuruldu. Ekonomik entegrasyonun önemi üzerine de konuşan Zorlu, birçok yeni ulaşım ve ticaret koridoru üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirtti.