GÜNDEM
Yayınlanma : 26 Şubat 2026 16:30
Düzenleme : 26 Şubat 2026 16:30

MİT ve Emniyet'ten İstanbul'da nefes kesen operasyon: 4 DHKP-C'li terörist yakalandı!

MİT ve Emniyet'ten İstanbul'da nefes kesen operasyon: 4 DHKP-C'li terörist yakalandı!
MİT ve Emniyet'in İstanbul'da düzenlediği ortak operasyonda, kritik eylemler planlayan 4 DHKP-C mensubu terörist yakalandı. Bu operasyon, aşırı sol terör örgütlerine karşı yürütülen mücadelenin bir parçası.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla, DHKP-C terör örgütüyle bağlantılı 4 şahıs yakalandı. MİT'in yürüttüğü istihbari çalışmalar sonucunda, teröristlerin DHKP-C'nin illegal yapılanması içinde faaliyet gösterdiği ve İstanbul'da kritik noktalara yönelik silahlı ve bombalı eylem hazırlığında oldukları tespit edildi.

İstanbul'da Kritik Eylem Hazırlığı Çökertildi

MİT'in elde ettiği bilgiler doğrultusunda, söz konusu 4 şahıs, 25 Şubat 2026 tarihinde MİT ve Emniyet'in ortaklaşa düzenlediği operasyonla kıskıvrak yakalandı. Bu operasyon, terör örgütlerinin faaliyetlerinin önlenmesi ve halkın güvenliğinin sağlanması adına büyük önem taşıyor.

Aşırı Sol Terör Örgütlerine Karşı Ortak Mücadele Devam Ediyor

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, terör örgütlerine karşı sürdürdüğü ortak operasyonları kararlılıkla devam ettiriyor. Bu kapsamda, daha önce 3 Şubat 2026 tarihinde 22 ilde eş zamanlı olarak MLKP mensuplarına yönelik geniş çaplı bir operasyon da gerçekleştirilmişti. İstanbul'daki DHKP-C hücrelerinin çökertilmesi, MİT ve EGM'nin aşırı sol terör örgütlerine karşı sergilediği etkili eşgüdümün ve başarılı işbirliğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.