HABER MERKEZİ/ Ramazan etkinlikleri Külliye'de devam ediyor. Bu etkinlikler kapsamında Türkiye'deki teknoloji gelişimleri tanıtılıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN Türk’e özel açıklamalarda bulundu.

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR
Bakan Kacır, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde iki yıldır devam eden Ramazan etkinliklerinde misafirleri ağırladıklarını belirtti. Sanayi Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Uzay Ajansı olarak, gençlere ve çocuklara Türkiye’nin milli teknoloji hamlesini ve milli uzay programını eğlenceli bir şekilde tanıtmaya çalıştıklarını ifade etti. Katılımcılar, Türkiye’nin uzay yolculuğunun gelişimini bu etkinliklerde deneyimleme fırsatı buluyorlar.

UZAYDA YENİ HEDEFLER
2000’li yıllardan itibaren Türkiye, yerli ve milli teknolojilerini geliştirmeye başladı. GÖKTÜRK ve İMECE uydularıyla uluslararası alanda rekabetçi bir konuma geldik. TÜRKSAT 6A ile haberleşme uydularında önemli bir mesafe kat ettik. Artık kendi haberleşme uydusunu üretebilen 11 ülkeden biriyiz. Kacır, insanlı uzay misyonlarının gençlerin ilgisini çektiğini ve uzay çalışmalarının gelecek hayallerinde büyük bir yer kapladığını vurguladı.

AY MİSYONU HEDEFİ
Türkiye'nin kapsamlı milli uzay programı kapsamında Ay misyonu en önemli hedeflerden biri. Bakan Kacır, 2026 sonu itibarıyla Ay aracının hazır olacağını ve 2027 yılı başında Türkiye'nin kendi Ay aracıyla Ay’a ulaşmayı hedeflediğini açıkladı. Bu misyon, hibrit roket motorunu yerli olarak geliştirmemiz sayesinde önemli kazanımlar sağlayacak. Böylelikle, uzay araçlarının Türkiye’de geliştirilmesi için fırsatlar elde edeceğiz. Kacır, Türkiye'nin büyük bir teknolojik kabiliyet ispat ettiğini belirtti.


