DÜNYA
Yayınlanma : 28 Ağustos 2025 12:11
Düzenleme : 28 Ağustos 2025 12:11

Meksika Senatosu'nda kavga: Alejandro Alito Moreno, Gerardo Fernandez Norona'ya saldırdı

Meksika Senatosu'nda kavga: Alejandro Alito Moreno, Gerardo Fernandez Norona'ya saldırdı
Meksika Senatosu'nda yaşanan arbedede, muhalefet lideri Alejandro Alito Moreno, Senato Başkanı Gerardo Fernandez Norona'ya saldırdı. Olay, Meksika'da yabancı askerlerin varlığıyla ilgili tartışmaların ardından yaşandı.

Meksika Senatosu'nda gerçekleşen oturum, şiddetli bir kavgayla sona erdi. Muhalefetteki Kurumsal Devrimci Parti (PRI) lideri Alejandro Alito Moreno, oturumun sonunda milletvekillerinin milli marşı söylediği sırada Senato Başkanı Gerardo Fernandez Norona'ya yaklaştı.

SENATO BAŞKANI'NA SALDIRI

Kameraya yansıyan görüntülerde, Moreno'nın Norona'yla konuşmak ister gibi yaklaştığı, ardından Norona'yı kolundan tutup çektiği görüldü. Artan gerilim sonucu Moreno, Norona'ya saldırdı. Ayrıca, araya giren bir fotoğrafçıyı da iterek yere düşürdü. Bir başka milletvekili de kavgaya katılarak, salondan ayrılmaya çalışan Norona'ya saldırdı.

'ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİ'

Norona, daha sonra düzenlediği basın toplantısında, 'Moreno beni çekmeye, bana dokunmaya, beni itmeye başladı. Bana vurdu ve 'Seni fena halde döveceğim, seni öldüreceğim' dedi' şeklinde açıklamada bulundu. Cuma günü acil bir toplantı düzenleyeceğini ve Moreno ile 3 PRI milletvekilinin kavga nedeniyle ihraç edilmesini önereceğini duyurdu. Kavganın, Meksika'da diğer ülkelerin askerlerinin bulunmasıyla ilgili yaşanan zorlu bir tartışmanın ardından çıktığını belirtti.

'BANA SÖZ HAKKI VERİLMEDİ'

PNI lideri Moreno ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, oturumda kendisine söz hakkı verilmediğini, muhalefetin susturulmaya çalışıldığını ve bunun gerilimi artırdığını savundu. Moreno, ilk fiziksel saldırıyı Senato Başkanı Norona'nın gerçekleştirdiğini iddia etti.