DÜNYA
Yayınlanma : 29 Nisan 2026 10:29
Düzenleme : 29 Nisan 2026 10:29

El Jardinero yakalandı, Meksika sokakları savaş alanına döndü: Çete üyeleri ortalığı ateşe verdi!

El Jardinero yakalandı, Meksika sokakları savaş alanına döndü: Çete üyeleri ortalığı ateşe verdi!
Meksika'da uyuşturucu baronu El Jardinero'nun yakalanmasının ardından çetesi ülkeyi ateşe verdi. Araçlar kundaklandı, halk dışarı çıkmama uyarısı aldı. Kartellerin şiddet sarmalı durmak bilmiyor.
El Jardinero yakalandı, Meksika sokakları savaş alanına döndü: Çete üyeleri ortalığı ateşe verdi!

Meksika'da uyuşturucu kartellerinin acımasız yüzü bir kez daha ortaya çıktı. Ülkenin önde gelen uyuşturucu baronlarından 'El Jardinero' lakaplı Audias Flores Silva'nın Nayarit eyaletinde yakalanmasının ardından, çetesi adeta intikam için Meksika'yı ateşe verdi.

El Jardinero yakalandı, Meksika sokakları savaş alanına döndü: Çete üyeleri ortalığı ateşe verdi! 1

BİR UYUŞTURUCU BARONU BÖYLE YAKALANDI

Meksika Güvenlik ve Vatandaşları Koruma Bakanı Omar Garcia Harfuch'un X platformundan duyurduğu operasyon, Deniz Kuvvetleri ve Özel Kuvvetler'in 19 aylık titiz takibinin ardından başarıyla sonuçlandı. El Jardinero, yaklaşık 60 kişilik koruması ve 30 araçlık konvoyuna rağmen çatışmasız bir şekilde ele geçirildi. ABD'nin 5 milyon dolarlık ödül koyduğu Silva'nın, yakalanmamak için yol kenarındaki bir hendekte saklanmaya çalıştığı belirtildi. Bu operasyon, Meksika'nın uyuşturucuyla mücadelesinde önemli bir adım olarak görülse de, sonrası tam bir kaosa dönüştü.

El Jardinero yakalandı, Meksika sokakları savaş alanına döndü: Çete üyeleri ortalığı ateşe verdi! 2

MİSİLLEME OLARAK BAŞLAYAN ŞİDDET DURDURULAMIYOR

El Jardinero'nun yakalanmasının bedeli ağır oldu. Kartel üyeleri, misilleme olarak Nayarit eyaletindeki Tecuala, Acaponeta ve Ahuacatlán kentlerinde araçları, depoları ve dükkanları ateşe verdi. Yetkililer, halka zorunlu olmadıkça dışarı çıkmama uyarısı yaparken, eyalette adeta 'kırmızı alarm' ilan edildi. Bu olaylar, geçtiğimiz aylarda CJNG lideri El Mencho'nun öldürülmesinin ardından Jalisco eyaletinde yaşanan şiddet olaylarını aratmıyor. O operasyonda da 25'i güvenlik görevlisi olmak üzere 55 kişi hayatını kaybetmiş, ülke genelinde geniş çaplı kundaklama ve yol kapatma eylemleri yaşanmıştı. Meksika, uyuşturucu kartellerinin kontrolündeki şiddet sarmalından bir türlü kurtulamıyor.

El Jardinero yakalandı, Meksika sokakları savaş alanına döndü: Çete üyeleri ortalığı ateşe verdi! 3El Jardinero yakalandı, Meksika sokakları savaş alanına döndü: Çete üyeleri ortalığı ateşe verdi! 4