Formula 1'in yıldız pilotu Max Verstappen, mayıs ayında düzenlenecek olan 24 Hours of Nürburgring yarışında ilk kez boy gösterecek. Hollandalı pilot, geçen yıl Ferrari ile aynı pistte elde ettiği zaferle profesyonel GT kariyerine başarılı bir giriş yapmıştı.
NLS2 YARIŞINDA POLE POZİSYONU VE KAZANÇ
Verstappen, hazırlıklarını sürdürdüğü bu dönemde, Çin ve Japonya Grand Prix'leri arasındaki hafta sonunda Nürburgring Langstrecken-Serie'nin ikinci ayağı olan NLS2'de piste çıktı. Kötü hava koşulları nedeniyle ilk ayağı iptal edilen seride, Verstappen Mercedes-AMG GT3 ile Jules Gounon ve Dani Juncadella ile birlikte pole pozisyonunu elde ederek yarışı kazandı. Ancak, 3 numaralı aracın lastik ihlali nedeniyle sonradan diskalifiye edilmesi dikkat çekti.
24 SAAT SÜRÜŞÜ VE TAKIM ARKADAŞI
Hollandalı sürücü, 18-19 Nisan hafta sonunda, iptal edilen Suudi Arabistan Grand Prix takviminin yerine Nürburgring'de düzenlenecek olan 24 Saat sıralama yarışlarında bir kez daha direksiyon başına geçecek. Bu organizasyon, toplamda iki adet dört saatlik yarıştan oluşacak. Verstappen bu zorlu mücadelede Lucas Auer ile takım arkadaşı olacak. Öte yandan, Gounon ve Juncadella'nın FIA World Endurance Championship kapsamında Imola'da yarışacak olmaları nedeniyle bu etkinlikte yer alamayacakları belirtildi. Verstappen'in bir sonraki hafta düzenlenecek NLS3 yarışında ise yer almayacağı, zira takımının aynı tarihte GT World Challenge Europe sezon açılışı için Paul Ricard'da yarışacağı öğrenildi.



