GÜNDEM
Yayınlanma : 07 Ocak 2026 05:04
Düzenleme : 07 Ocak 2026 05:04

Maduro ve eşi Cilia Flores'e ABD işkencesi: Alnı bantlı, gözü mor!

Maduro ve eşi Cilia Flores'e ABD işkencesi: Alnı bantlı, gözü mor!
ABD'nin Venezuela lideri Maduro ve eşi Cilia Flores'e işkence ve darp uyguladığı iddia edildi. Flores'in alnı bantlı, gözü mor şekilde mahkemeye çıkarıldığı ve avukatının ciddi yaralanmalar olduğunu belirttiği bildirildi.

11 Eylül sonrası kurduğu gizli işkence merkezlerinde yüzlerce kişiyi katleden ABD'nin, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşi Cilia Flores'e de benzer şiddet uyguladığı iddia edildi. ABD ordusunun düzenlediği operasyonla New York'a kaçırılan Maduro ve Flores'in mahkemeye çıkarılırken yansıyan görüntüleri büyük yankı uyandırdı.

Cilia Flores'ten şok eden görüntüler

Uluslararası basında yer alan haberlere göre, operasyon sırasında sadece Flores değil, Maduro'nun da darp edildiği ve her ikisinin de fiziksel olarak yaralandığı ortaya çıktı. ABD basınına yansıyan bilgilere göre Cilia Flores, New York'taki ilk duruşmaya alnı bantlı ve sağ göz çevresi morluk içinde katıldı. Mahkeme salonuna girerken yürümekte zorlandığı, oturup kalkarken destek aldığı aktarıldı. Bu görüntüler kısa sürede dünya basınında geniş yer buldu.

Avukattan yaralanma iddiaları

Flores'in avukatı Mark Donnelly, mahkemede yaptığı açıklamada müvekkilinin “kaçırılma sırasında ciddi yaralanmalar yaşadığını” söyledi. Donnelly, Flores’in kaburgalarında kırık ya da ağır darbe kaynaklı morarmalar olabileceğini ve bu nedenle acil tıbbi muayeneye ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. CNN'in aktardığı bilgilere göre Nicolas Maduro da duruşma boyunca ayakta durmakta ve oturup kalkmakta güçlük çekti. Mahkeme salonunda fiziksel olarak gergin ve yorgun göründüğü ifade edildi. Öte yandan, "Maduro ihanete mi uğradı? Delcy Rodriguez ile ilgili dikkat çeken iddia" ve "The Economist’in 2026 kapağındaki o detay 'şok' etti! Maduro operasyonunu aylar önce bildiler mi?" gibi başlıklar da konuyla ilgili spekülasyonları artırdı.