GÜNDEM
Yayınlanma : 25 Nisan 2026 15:35
Düzenleme : 25 Nisan 2026 15:35

İstanbul'da TOKİ kura heyecanı: Bakan Kurum'dan kentsel dönüşümde beka vurgusu

İstanbul'da TOKİ kura heyecanı: Bakan Kurum'dan kentsel dönüşümde beka vurgusu
Bakan Kurum, İstanbul'da TOKİ aracılığıyla 100 bin yeni konut inşa edileceğini belirtti. Kentsel dönüşümün Türkiye'nin beka meselesi olduğunu vurguladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan Ev Sahibi Türkiye projesi çerçevesinde İstanbul'a 100 bin yeni konut inşa edileceğini duyurdu.

KURA ÇEKİMİ VE AÇIKLAMALAR

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen TOKİ kura çekimi töreninde konuşan Bakan Kurum, İstanbul'a ayrılan 100 bin konutun müjdesini vererek kentsel dönüşüm projelerine yönelik kritik açıklamalarda bulundu. “Hizmet etmenin en büyük şeref madalyası olduğunu” belirten Kurum, yaşanan asrın felaketinin ardından yürütülen çalışmalara dikkat çekti. Ümitsizliğe kapılmadan çalışan ekiplerinin başarılarıyla ilgili, “Bir Avrupa ülkesi büyüklüğündeki alanı tam iki yılda imar ettik” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE BEKA MESELESİ

Bakan Kurum, Türkiye'nin sosyal devlet anlayışıyla hareket ettiğini vurgulayarak, bu projeyi çok önemsediklerini belirtti. Gelişmiş ülkelerdeki barınma krizine değinen Kurum, “500 bin sosyal konut, bu çağın vicdanına bir meydan okumadır” ifadesini kullandı. İstanbul'un kentsel dönüşümünü can güvenliği ve Türkiye'nin beka meselesi olarak gördüklerini de sözlerine ekledi.

BÜYÜK KONUT HAMLESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde barış ve huzur içinde çalışmaya devam edeceklerini belirten Bakan Kurum, “Devletimizin tüm imkan ve kapasitesini İstanbul'a seferber ediyoruz” dedi. İstanbul'da şu ana kadar yapılan en büyük konut hamlesinin başladığını müjdeledi. “Başta İstanbul'daki 100 bin kardeşim olmak üzere tüm Türkiye'de hak sahibi olan 500 bin vatandaşımıza evleri hayırlı olsun” diyerek sözlerini tamamladı.