İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, katıldığı bir Youtube programında, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda favori takımının Arjantin olduğunu açıkladı. Sunucunun, 'Messi yüzünden mi?' sorusuna karşılık Netanyahu, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'yi işaret ederek, 'Hayır, ondan önce. Harika bir devlet başkanları var' ifadelerini kullandı.
ARJANTİN LİDERİ MİLEİ ÖVGÜSÜ
Netanyahu, Arjantin liderinin İsrail'in yakın bir dostu olduğunu vurgulayarak, 'Güçlü bir takım kurdu' şeklinde konuştu. Bu destek beyanı, spor ve siyasetin iç içe geçtiği uluslararası arenada dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
MISIR'A GÖNDERME VE FİLİSTİN MESAJI
Program sırasında Mısır'a da göndermede bulunan Netanyahu, 'Kendilerini hala galip sanıyorlar' dedi. Mısır Milli Takımı'nın, maçlar sonrasında Filistin bayrağı açarak Filistin'e destek verdiği biliniyor. Bu durum, Netanyahu'nun açıklamalarına siyasi bir boyut katarken, sporun politik mesajlara alet edildiği tartışmalarını da beraberinde getiriyor. Arjantin'in turnuvadaki son maçında hakem hataları nedeniyle 'kollandığı' yönündeki iddialar da dünya kamuoyunda yer bulmuştu.



