ABD Başkanı'nın operasyon tehditlerinin ardından İran'ın etrafında artan hareketlilik, Ayetullah Ali Hamaney rejimini endişelendirmeye başladı. Bölgedeki tüm dikkatler, Washington'ın alabileceği olası bir operasyon kararına odaklanmışken, İran komşu ülkelere tehditkar bir mesaj gönderdi.
TÜRKİYE, KATAR VE SUUDİ ARABİSTAN HEDEFTE
İran hükümeti, 'Washington'ın ülkeye saldırması halinde Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'daki ABD üslerinin meşru hedef olacağını' resmen duyurdu. Günler öncesinden füze şehirlerini en yüksek alarm durumuna geçiren İran, İsrail'in de hedef listesinde olduğunu açıkladı.
FİDAN VE ARAKÇİ TELEFONDA GÖRÜŞTÜ
Bu gelişmelerin ardından Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün iki ayrı kez İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İkili tarafından ele alınan konular resmi olarak açıklanmasa da, görüşmelerde ABD'nin olası bir saldırısının konuşulduğu tahmin ediliyor.
KÖRFEZ ÜLKELERİ TRUMP'I UYARDI
The Wall Street Journal'ın haberine göre, Suudi Arabistan ve Katar gibi Körfez ülkeleri, eski Başkan Donald Trump'ı İran'a saldırmak konusunda uyardı. Körfez ülkeleri, İran'a yapılacak bir saldırının Orta Doğu'yu olası bir kaosa sürükleyebileceğini belirtti ve İran'ın askeri olarak yenilmesinin Venezuela'ya kıyasla çok daha zor olacağını vurguladı. Uzmanlar, ABD varlıklarının önemli bir kısmının Venezuela'da konuşlanmış olmasının, ABD'nin savunma kapasitesini sınırladığını ve İran'ın olası bir karşı saldırısının ağır sonuçları olabileceğini ifade ediyor.



