İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, suç örgütlerinin gelirlerini döviz ve kripto varlıklara dönüştürerek akladığı tespit edilen Icrypex hakkında 30 Temmuz 2025 tarihinde adli işlem başlattı. MASAK raporu üzerine, suç geliri elde edip yurtdışına aktardığı belirtilen Gökalp İçer ve şirketi Icrypex'in mal varlıklarına el konulması istendi.
SORUŞTURMA DETAYLARI
Gökalp İçer ve Icrypex’e ait banka hesapları, varlıklar, araçlar, taşınmazlar ve ortaklık paylarına el konuldu. Daha önce uyuşturucu ve öldürmeye teşebbüs suçlarından tutuklanan İçer’in mali suçlarla bağlantısı da araştırılıyor. Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın titizlikle sürdüğünü açıkladı.
MASAK RAPORUNUN ÖNEMİ
MASAK raporunun içeriği henüz kamuoyuyla paylaşılmasa da, raporun Icrypex ve Gökalp İçer'in suç gelirlerini aklama faaliyetlerine dair önemli bilgiler içerdiği düşünülüyor. Bu durum, soruşturmanın kapsamının genişleyeceğine işaret ediyor.
YURTDIŞI BAĞLANTILARI
Suç gelirlerinin yurtdışına aktarılması iddiası, soruşturmanın uluslararası boyuta taşınma ihtimalini de gündeme getiriyor. Yetkililerin, bu konuda diğer ülkelerle iş birliği yapması bekleniyor.



