DÜNYA
Yayınlanma : 26 Kasım 2025 08:28
Düzenleme : 26 Kasım 2025 08:28

Hobi olarak başladı, şimdi milyon dolar kazanıyor!

Hobi olarak başladı, şimdi milyon dolar kazanıyor!
Zames Chew ve kardeşi Amos Chew'un kurduğu Repair.sg, hobi olarak başladıkları işten milyon dolar gelir elde ediyor.

Singapur'da yaşayan 26 yaşındaki Zames Chew ve kardeşi Amos Chew tarafından kurulan Repair.sg, kısa sürede dikkat çeken bir tamir ve bakım hizmeti şirketi haline geldi.

HIZLA BÜYÜYEN BİR GİRİŞİM

2024 yılında 1,7 milyon Singapur doları (yaklaşık 1,3 milyon dolar) gelir elde etmesi beklenen şirketin, 2025 için gelir hedefi ise 2,3 milyon dolara ulaşmak. Chew, 2016 yılında çevrimiçi tamir hizmeti bulmanın zorluğunu fark ederek bu alanda bir ihtiyaç olduğunu anladı. 16 yaşında satın aldığı bir alan adıyla Repair.sg’yi kurarak sektöre ilk adımını attı.

PROFESYONEL YAPIYA KAVUŞTU

Başlangıçta okul yılları nedeniyle yavaş ilerleyen girişim, 2021 yılından itibaren profesyonel bir yapıya büründü. Bugün 20'den fazla çalışanı ve yaklaşık 10 servis aracı ile Singapur genelinde onarım, bakım ve montaj hizmetleri sunan şirket, hızlı randevu sistemi ve uygun fiyat politikasıyla öne çıkıyor. İlk başlarda küçük çaplı işlerle ayakta kalan bu girişim, doğru stratejiler ve artan talep sayesinde kısa sürede büyüyerek Singapur’un başarılı mavi yaka girişimlerinden biri olmayı başardı.