EKONOMİ
Yayınlanma : 14 Nisan 2026 17:19
Düzenleme : 14 Nisan 2026 17:19

Halkbank'ta Jet Luck finali: En iyi girişimler ödüllerini aldı

Halkbank'ta Jet Luck finali: En iyi girişimler ödüllerini aldı
Halkbank'ın Jet Luck yarışmasında en iyi girişimler ödüllerini aldı. Birinciliği 'Fishgramer' ile Merve Büşra Ayık kazandı.

Halkbank'ın girişimcilere yönelik düzenlediği Jet Luck yarışmasının finali, İstanbul Finans Merkezi Halkbank Kuleleri'nde gerçekleştirildi.

GİRİŞİMCİLERİN YARIŞMASI

Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen girişimciler, projelerini 50 saniyelik bir 'asansör konuşması' ile jüriye sundular. Ödül töreninde konuşan Halkbank Genel Müdürü Recep Süleyman Özdil, girişimcilerin desteklenmesini stratejik bir öncelik olarak gördüklerini ve yenilikçi fikirlerin hayata geçmesi için çok boyutlu destekler sunduklarını belirtti. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmada, dijital teknolojilerden sağlık teknolojilerine kadar birçok alanda projeler sergilendi.

ÖDÜLLERİN SAHİPLERİ BELİRLENDİ

Finalistlerin projeleri, yenilikçilik, uygulanabilirlik, sürdürülebilirlik ve toplumsal etki kriterlerine göre değerlendirildi. Jet Luck yarışmasında birinci, tarım ve sürdürülebilirlik alanındaki 'Fishgramer' girişimi ile Merve Büşra Ayık oldu. İkinciliği robotik alanındaki 'Munulus' ile Buğra Tosun kazanırken, üçüncülük ise sağlık alanındaki 'HIST' ile Fatih Karakaya'nın oldu. Dereceye giren girişimcilere maddi ödüller takdim edildi.

SEÇİCİ KURULUN KİŞİLERİ

Jet Luck yarışmasının jürisi, iş dünyası, kamu ve akademi alanından saygın isimlerden oluştu. Jüri üyeleri arasında Halkbank Genel Müdürü Recep Süleyman Özdil, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Bekir Polat ve diğer önemli isimler yer aldı.