SPOR
Yayınlanma : 05 Mayıs 2026 00:49
Düzenleme : 05 Mayıs 2026 00:49

Gençlerbirliği'nde Volkan Demirel dönemi resmen sona erdi

Gençlerbirliği'nde Volkan Demirel dönemi resmen sona erdi
Gençlerbirliği, teknik direktör Volkan Demirel ile yollarını ayırdı. Bu sezon 8 lig maçında sadece 1 galibiyet alarak kötü bir performans sergileyen ekip, küme düşme hattında mücadele ediyor.

Natura Dünyası Gençlerbirliği, teknik direktör Volkan Demirel ile yollarını ayırdığını resmi olarak açıkladı.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

Kırmızı-siyahlı kulübün yönetim kurulu, yaptığı görüşmelerin ardından Demirel ile olan sözleşmenin feshedildiğini duyurdu. Açıklamada, "Sayın Demirel ve teknik ekibine, görev süreleri boyunca kulübümüze sağladıkları katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz" ifadeleri yer aldı. Bu sezon Demirel yönetiminde, 8 lig maçında 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet alındı.

LİGDE ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

Gençlerbirliği, bu sezonki tek galibiyetini 31. haftada Kocaelispor'u 1-0 yenerek elde etmişti. Ancak son maçında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük'e karşı aldığı mağlubiyetle küme düşme hattına gerilemiş durumda. Kırmızı-siyahlı ekip, bu süreçte yalnızca 2 gol kaydedebilmişken, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Galatasaray'ı 2-0 yenerek yarı finale yükselmişti. Gençlerbirliği, Volkan Demirel'den önce Hüseyin Eroğlu, Metin Diyadin ve Levent Şahin gibi teknik direktörlerle de çalıştı. Bu sezon, takımın başında 0-0 biten Kasımpaşa maçında Özcan Bizati yer almıştı. İstikrarsız bir performans sergileyen Gençlerbirliği, 32. hafta itibarıyla 28 puanla 16. sırada yer alıyor. Kümede kalma mücadelesinde son iki maçı Kasımpaşa ve Trabzonspor ile oynayacak olan ekip, Trabzonspor ile ayrıca Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde karşılaşacak.