GÜNDEM
Yayınlanma : 08 Haziran 2026 04:22
Düzenleme : 08 Haziran 2026 04:22

Esed rejimi, Reyhanlı saldırısının faillerini öldü süsüyle gizledi iddiası

Esed rejimi, Reyhanlı saldırısının faillerini öldü süsüyle gizledi iddiası
Esed rejimi, Reyhanlı saldırısının faillerini ölü gösterdiği iddialarını gündeme getiren eski MİT'çi Sığırcıkoğlu, önemli bilgileri paylaştı. Reyhanlı dosyasında firari sanıklar dikkat çekiyor.

Esed rejimi ve Ruslara bilgi sızdırdığı belirtilen eski MİT çalışanı Önder Sığırcıkoğlu, Reyhanlı saldırısının faillerinin Suriye istihbaratı tarafından ölü gösterildiğini açıkladı.

REYHANLI SALDIRISININ FAİLLERİ

Sığırcıkoğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 2013 yılı Reyhanlı saldırısında 53 kişinin şehit olmasına sebep olan teröristlerin isimlerine yer verildiğini belirtti. Teröristler Yusuf Nazik, Mihraç Ural ve Enes Assali'nin Suriye istihbaratı tarafından ölü gösterildiğini ifade eden Sığırcıkoğlu, bu durumun Türkiye’yi yanıltma amacı taşıdığını iddia etti.

NAZİK’İN TESLİMİ

Sığırcıkoğlu, Suriye'nin Tartus kentinde Yusuf Nazik'in gözaltında tutulduğunu, ardından Sakher Kheyrbek isimli bir şahsa teslim edildiğini belirtti. Reyhanlı saldırısının ana planlayıcılarından biri olan Nazik hakkında, mahkemede 53 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası talep edildi. Firari sanıklar arasında yer alan Mihraç Ural ve Enes Assali için de benzer taleplerin olduğu ifade edildi.