Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Karabağ zaferinin tüm Türk dünyasının zaferi olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği desteğin önemine vurgu yaptı.
GAZZE YARDIMLARI ENGELLENİYOR
Erdoğan, Gazze'ye insani yardımların ulaşmasında yaşanan sıkıntılara değinerek, yardım koridorlarının kasıtlı olarak tıkandığını ve günlük 600 TIR yardım vaadinin yerine getirilmediğini dile getirdi. Milletin emanetlerini Filistinli kardeşlere ulaştırmak için yoğun çaba gösterdiklerini ve bu konunun bir insanlık meselesi olduğunu vurguladı. Gıda, ilaç, barınma malzemeleri ve sağlık ekipmanları gibi acil ihtiyaçların sevkinin devam ettiğini belirtti.
SURİYE'DE DÖNÜŞLER HIZLANIYOR, DEPREM BÖLGESİ KONTEYNERLERİ GAZZE'YE
Sığınmacılar konusunun CHP tarafından istismar edildiğini belirten Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde konut yapımlarına başlandığını ve Suriye'nin istikrarı arttıkça sığınmacıların dönüşünün hızlandığını söyledi. 2016'dan bu yana 1 milyon 290 bin Suriyelinin ülkesine döndüğünü ve bu sayının artış eğiliminde olduğunu ifade etti. Deprem bölgesindeki 220 bin konteynerin de Gazze'ye sevk edilmesi için hazırlıkların sürdüğünü ve bu konteynerlerin Filistinlilerin yaşamaya devam edeceği yeni Gazze'nin inşasında kullanılacağını müjdeledi.
SUDAN VE SAVUNMA SANAYİİ GÜNDEMDE
Sudan'daki iç savaştan derin üzüntü duyduğunu belirten Erdoğan, Türkiye'nin Sudan halkının yanında olduğunu ve diplomatik gayretlerini sürdüreceğini ifade etti. Eurofighter uçakları ile ilgili olumlu gelişmeler olduğunu ve F-16 ile F-35 konularında da ABD ile görüşmelerin sürdüğünü kaydetti. Cumhur İttifakı'nda herhangi bir sorun olmadığını ve MHP Lideri Devlet Bahçeli ile en kısa sürede bir araya geleceklerini belirtti. Son olarak, LGBT gibi sapkınlıklara asla imkan vermeyeceklerini ve aile kurumunun Türkiye'nin geleceği için hayati önem taşıdığını vurguladı. Nüfus artış hızının 1,7'ye düşmesinin bir intihar olduğunu ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini söyledi.



