Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Yaklaşık 2,5 saat süren toplantının ardından Erdoğan, ülkenin gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Trafik kazalarındaki can kayıplarına değinen Erdoğan, alınan önlemler sayesinde ölümlü kaza sayısının azaldığını ve trafik güvenliğinde kayda değer iyileşmeler sağlandığını belirtti. Bu iyileşmelerin yeni yollar, yoğun trafik tedbirleri, hava destekli denetimler ve ağır vasıta kısıtlamaları gibi adımlarla elde edildiğini vurguladı.
TÜRKİYE'NİN DEVRİM YARATAN ULAŞIM AĞI
Göreve geldiklerinde Türkiye'de güçlü bir ulaşım ağının bulunmadığını hatırlatan Erdoğan, son 23 yılda karayollarına 206 milyar dolar, demiryollarına 80 milyar dolar ve havayollarına 35,5 milyar dolar olmak üzere devasa yatırımlar yaptıklarını söyledi. 'Yol medeniyettir' şiarıyla ülkenin ulaşım altyapısını dönüştürdüklerini ifade etti. İstanbul Havalimanı'nın, muhalefetin 'Yapılmasın' kampanyalarına rağmen bugün dünyanın en prestijli havalimanları arasında yer aldığını ve rekor uçak trafiğiyle hizmet verdiğini belirtti. Ana muhalefet partisi içindeki tartışmaların kendilerini ilgilendirmediğini, sadece millete hizmet etmeye odaklandıklarını sözlerine ekledi.
İSTANBUL TÜRK VE MÜSLÜMAN KALACAKTIR
Erdoğan, siyasi ikballer için huzursuzluk üretmeye çalışanlara sert uyarılarda bulundu. Sokakların karıştırılmasına, milletin kutuplaştırılmasına ve güvenlik görevlileriyle halkın karşı karşıya getirilmesine müsaade etmeyeceklerini net bir dille ifade etti. Ülkenin ortak zeminde buluşmaya ve güç birliğine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Erdoğan, siyaset kurumunun terörsüz Türkiye sürecini polemikten uzak tutarak çözüm çabalarına samimiyetle katkıda bulunması gerektiğini söyledi. İktidar ve ittifak olarak yapıcı, kucaklayıcı ve birleştirici olmaya devam edeceklerini ve milletin çıkarlarını her zaman önceleyeceklerini belirtti. İstanbul'un fethinin 573. yıl dönümüne de değinen Erdoğan, İstanbul'un Türk ve Müslüman kimliğini vurgulayarak, şehrin fetih ve Fatih ruhundan koparılmasına asla izin vermeyeceklerini ve İstanbul'a hizmet etmeyi sürdüreceklerini söyledi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve Selçuk Bayraktar çiftinin üçüncü çocuklarının dünyaya gelmesiyle 10'uncu kez dede olduğu ve kızını hastanede ziyaret ettiği bilgisi de paylaşıldı. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki enerji iş birliğinin derinleştiği ve yeni doğal gaz tedarik anlaşmalarının imzalandığı da haber metninde yer aldı.



