TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, 15 Ocak'ta fahiş site aidatlarını azaltmayı amaçlayan bir yasa teklifini ele alacak. Bu teklif, aynı zamanda emekliler için önemli bir iyileştirme içeriyor.
EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 20 BİN LİRAYA ÇIKIYOR
Plan Bütçe Komisyonu, perşembe günü saat 10.00'da yapacağı toplantıda, yaşlılık, malullük ve ölüm aylığı alan emeklilere verilen en düşük aylık tutarının 16 bin 881 liradan 20 bin liraya yükseltilmesini görüşecek. Şu anda bu tutardan yararlanan yaklaşık 4 milyon 11 bin 700 emekli bulunuyor. Yeni düzenleme ile bu sayının 4 milyon 917 bin kişiye ulaşması bekleniyor.
HAZİNE'YE MALİYETİ 66.3 MİLYAR LİRA
Teklife ilişkin etki analizine göre, en düşük emekli aylığının artırılmasının Hazine'ye bu yılın ilk altı ayında 66.3 milyar lira maliyet getirmesi öngörülüyor. Ayrıca, işverene sağlanan 1000 liralık asgari ücret desteği de 1270 liraya çıkarılacak. Bu yeni düzenlemenin aylık maliyetinin 6.36 milyar lira, yıllık maliyetinin ise 76.37 milyar lira olması bekleniyor.



