TBMM Genel Kurulu, yarın başlayacak haftalık mesaisinde iki önemli konuyu ele alacak. İlk olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları ile Arap Denizi ve çevresindeki görev süresinin 10 Şubat 2026'dan itibaren bir yıl uzatılmasını öngören tezkere görüşülecek.
EMEKLİ AYLIĞI ARTIRMA TEKLİFİ GÜNDEMDE
Tezkere görüşmelerinin ardından, en düşük emekli aylığının artırılmasını da içeren 16 maddelik mali torba teklifinin görüşmelerine geçilecek. Bu teklif, milyonlarca emekliyi doğrudan ilgilendiren önemli bir düzenleme olarak öne çıkıyor.
DİĞER ÖNEMLİ KONULAR
Meclis gündeminde ayrıca, milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren bir kanun teklifi ile çocuklar için 'KADES' benzeri bir uygulama raporu bulunuyor. Prim ve beklentilerin eşitlenmesi ve uygulama değişiklikleri de tartışılacak konular arasında yer alıyor.



