GÜNDEM
Yayınlanma : 08 Ocak 2026 17:04
Düzenleme : 08 Ocak 2026 17:04

Destici'den şok uyarı: Aileyi kaybedersek Türkiye için yıkım olur

Destici'den şok uyarı: Aileyi kaybedersek Türkiye için yıkım olur
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, aile kurumunun yıpranmasını Türkiye için en büyük tehdit olarak nitelendirerek 'Aileyi kaybedersek yıkım olur' uyarısında bulundu. Ayrıca Suriye'deki durum, emekli maaşları ve Ankara'nın altyapı sorunları

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye Basın Federasyonu'nda (TÜBAF) düzenlenen 'Anadolu Sohbetleri' programında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Destici, gündeme ilişkin soruları yanıtlarken Suriye'deki gelişmelerden emekli maaşlarına, sosyal medya düzenlemelerinden Ankara'nın altyapı sorunlarına kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

SURİYE'DEKİ DURUM VE SDG'NİN TUTUMU

Destici, Suriye ordusunun Halep'te terör örgütü PKK/YPG ile çatışmasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Geçmişte Suriye'de bir cunta rejimi olduğunu, ancak şu an için iç barışını tesis etmiş bir Suriye göremediklerini belirtti. SDG'nin, Amerika'nın desteği olduğu sürece kendini feshetmeyeceğini vurgulayan Destici, 'İşin başından beri bir oyalama taktiği var. Ve bulunduğu yerlerde kontrol ettiği noktalardan da geri çekilme gibi bir niyeti yok. Silah bırakma gibi bir niyeti yok. Suriye merkezi hükümeti ile tam entegrasyon gibi bir niyeti yok.' dedi.

AİLE KURUMUNA VURGULU UYARI

En düşük emekli aylığına ilişkin bir soru üzerine Destici, emekli maaşlarının en azından 30 bin liranın üzerinde olması gerektiğini ve emeklilikle ilgili kademeli bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu ifade etti. 15 yaşın altına yönelik sosyal medya düzenlemesine değinen Destici, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın çalışmasını önemli bir adım olarak gördüklerini söyledi. Destici, 'Şu anda Türkiye için en büyük tehdit aile kurumumuzun büyük bir dumura uğraması, büyük bir yıpranmayla karşı karşıya kalması. Bu Suriye hadisesinden de daha önemli, ekonomik meselelerden de daha önemli. Çünkü ekonomi bugün kötü olur, yarın iyi olur. Ama biz aileyi kaybedersek, aile hayatı noktasında zafiyet yaşar ve burada büyük dejenerasyonlar meydana gelirse bu Türkiye için bir yıkım olur.' şeklinde çarpıcı bir uyarıda bulundu.

ANKARA'NIN ALTYAPI SORUNLARI VE CHP'Lİ BELEDİYELER

Ankara'da artan trafik ve su kesintilerine ilişkin bir soru üzerine Destici, bu problemin son zamanlarda ciddi şekilde arttığını ifade etti. Su konusunda 7 yılda kalıcı çözüm adına bir adım atılmadığını belirten Destici, 'Maalesef burada özellikle belediyelerin önemli bir kısmında şunu görüyoruz, CHP'li belediyeler şu anda birbirleriyle adeta o konuda yarışıyorlar. Altyapı yatırımları yerine, su, ulaşım noktasında yapacakları yatırımları erteleyip tamamen oy almaya yönelik ya da kendilerini başkanlıkta tutacak yardımlar, projelere ağırlık verdiler. Dolayısıyla ne metro yapabildiler ne yeni yollar ya da kavşaklar açabildiler ne de su gibi hayati bir meselede maalesef Ankara'yı susuzluktan uzun süre kurtaracak yatırımları da bırakın bitirmeyi, henüz başlatamadılar bile.' ifadelerini kullandı.