Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) eleştirerek İstanbul'un trafik sorunlarına değindi.
İSTANBUL'UN TRAFİK SORUNU
Erdoğan, İstanbul'un yeni metro hatları sayesinde trafik sorununun hafifleyeceğini belirtti. "Bunun en büyük faydasını, işe geç kalmamak için araçlarında uyuyan İstanbullu kardeşlerimiz görecek" diyen Erdoğan, şehirdeki trafik sıkışıklığının artık tahammül edilemez bir hal aldığını ifade etti.
HİZMETTE KARARLIYIZ
Milletin kaynaklarının, kişisel çıkarlar yerine hizmete harcandığını vurgulayan Erdoğan, "İstanbul beklemez, ihmale gelmez. İstanbul'un sorunlarına çözüm üretmekte kararlıyız" şeklinde konuştu. Ayrıca, İstanbul'un sorunlarının çözülmesi için gereken yatırımların yapılacağına dair güvence verdi.
MÜHALEFETE YÖNELİK SUÇLAMALAR
Erdoğan, muhalefetin uluslararası konularda yeterince duyarlı olmadığını vurgulayarak, "Sınırlarımızın ötesindeki krizlere dair tek bir cümle dahi kurmadılar" dedi. Ayrıca, dış politikada Türkiye'nin önemli bir aktör olduğunu ve bu konudaki tecrübelerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti.



