Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'un yapay zeka alanında Türkiye'nin uluslararası vitrini ve yatırım diplomasisi merkezi olacağını duyurdu.
YAPAY ZEKADA YENİ HEDEFLER
Beyoğlu'ndaki Rixos Tersane'de düzenlenen Türkiye Yapay Zeka Zirvesi'nde konuşan Erdoğan, bu amaca yönelik olarak 'fark et, istifade et, üret ve yönet' prensipleri üzerine inşa edilen bir eylem planı oluşturduklarını belirtti. Ayrıca, Türkçe Büyük Dil Modeli çalışmalarının dijital egemenliği güçlendirmek için sürdürüleceğini vurguladı.
YATIRIM VE YOL HARİTASI
Erdoğan, yapay zeka için en az 10 milyar dolarlık özel sektör kaynağını harekete geçireceklerini ve uluslararası girişimcilere en fazla 30 iş gününde yol haritası sunacaklarını açıkladı. Bu süreçte, veri güvenliği ve siber güvenliğin önemine de dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye'nin yapay zeka çağının öncü ülkeleri arasına girmesi için gerekli adımları atacaklarını ifade etti.



