DÜNYA
Yayınlanma : 11 Temmuz 2026 03:08
Düzenleme : 11 Temmuz 2026 03:08

Cezayir'de 119 yangından 114'ü başarıyla söndürüldü

Cezayir'de 119 yangından 114'ü başarıyla söndürüldü
Cezayir'de sıcak hava dalgasının etkisiyle bir günde çıkan 119 yangından 114'ü kontrol altına alındı. Guelma'daki yangın ise hala devam ediyor.

Cezayir'de bir günde 119 yangın meydana geldi ve bunlardan 114'ü başarıyla kontrol altına alındı. Cezayir Sivil Savunma Başkanlığı, ülkenin kuzeyinde yaşanan yangınların 40 dereceyi aşan sıcak hava koşullarının etkisiyle arttığını bildirdi.

SICAK HAVA DALGASI YANGINLARI TETİKLEDİ

Yapılan açıklamada, ülke genelinde etkili olan sıcak hava dalgasının, ormanlık alanlar ve tarım arazileri üzerinde büyük hasarlara yol açtığı belirtildi. Özellikle kuzeydoğudaki Guelma eyaletine bağlı Neşmaye beldesindeki yangın, diğer yangınlara göre daha büyük bir tehdit oluşturdu. Bu yangına müdahale için 6 itfaiye aracı ve 4 uçak seferber edildi.

GÜÇLÜ MÜDAHALELER YAPILDI

Cezayir Sivil Savunma Başkanlığı, ülkede çıkan yangınların çoğunun kontrol altına alındığını ve sadece Guelma'daki yangının hala etkili olduğunu açıkladı. Yangınla mücadele ekipleri, hızlı bir şekilde harekete geçerek yangınların yayılmasını önleyerek büyük bir başarı elde etti.