GÜNDEM
Yayınlanma : 23 Aralık 2025 00:52
Düzenleme : 23 Aralık 2025 00:52

Bursa'da 576 saatlik acı bekleyiş: 80 yaşındaki Mustafa Abi'den hâlâ haber yok

Bursa'da 576 saatlik acı bekleyiş: 80 yaşındaki Mustafa Abi'den hâlâ haber yok
Bursa'nın Mudanya ilçesinde 28 Kasım 2025'ten beri kayıp olan 80 yaşındaki Mustafa Abi için 576 saattir süren arama çalışmaları sonuç vermedi, aile acılı bekleyişini sürdürüyor.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, 28 Kasım 2025 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan 80 yaşındaki Mustafa Abi için başlatılan arama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kayıp ihbarının üzerinden yaklaşık 576 saat geçmesine rağmen, Abi'ye ait herhangi bir ize ulaşılamadı.

ARAMA ÇALIŞMALARI GENİŞ BİR ALANA YAYILDI

Daha önce de kayıp haberlerine konu olan Mustafa Abi için Bursa İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Kayıp ihbarının ardından ilk 7 gün boyunca AFAD ve çok sayıda sivil toplum kuruluşuna bağlı arama kurtarma ekipleri de çalışmalara destek verdi. Ekipler, Mustafa Abi'nin kaybolduğu günden itibaren köy ve çevresinde yaklaşık 30-35 kilometrelik geniş bir alanı kapsayan çember içerisinde detaylı arama gerçekleştirdi.

ORMANLIK VE KIRSAL BÖLGELER TARANDI

Ormanlık alanlar, kırsal bölgeler ve muhtemel geçiş güzergâhları tek tek taranmasına rağmen, şu ana kadar herhangi bir somut bulguya ulaşılamadı. Kayıp Mustafa Abi'nin eşi Ayla Abi, yaşadıkları belirsizliğin her geçen saat daha da ağırlaştığını belirterek, "576 saattir umutla bekliyoruz. Günlerdir evimizde huzur yok. Jandarma ekipleri ve köylülerimiz ellerinden geleni yapıyor ama hâlâ bir haber alamadık. Bu belirsizlik çok zor" ifadelerini kullandı.

AİLE VATANDAŞLARDAN YARDIM İSTİYOR

Aile, Mustafa Abi'yi gören ya da nerede olabileceğine dair bilgisi bulunan vatandaşların vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak bilgi vermelerini istedi.