Gemlik'te bir tarlada saat 13.30 sıralarında meydana gelen anız yangını, bölgedeki orman ve itfaiye ekiplerini alarma geçirdi.
YANGINA HIZLA MÜDAHALE
İhbar sonrası, yangın söndürme çalışmalarına 3 yangın söndürme helikopteri, 6 arazöz, 2 su tankeri ve yaklaşık 40 orman personeli katıldı. Ayrıca köylüler de su tankerleriyle destek vererek yangının büyümesini engellemeye çalıştı. Hızla yürütülen havadan ve karadan müdahale sayesinde yangın, ormana sıçramadan kontrol altına alındı.
İHMALİN SONU AĞIR OLUR
Gemlik Orman İşletme Müdürü Remzi Artar, yangının kısa sürede söndürüldüğünü belirtti. Artar, yaz aylarında artan sıcaklıkların yangın riskini artırdığını vurgulayarak, “En küçük bir ihmal bile büyük yangınlara neden olabilir” dedi. Vatandaşlardan hem tarım alanlarında hem de ormanlık bölgelerde dikkatli olmaları istendi.



