DÜNYA
Yayınlanma : 26 Şubat 2026 16:59
Düzenleme : 26 Şubat 2026 16:59

Bill ve Hillary Clinton, Epstein hakkında ifade verecek

Bill ve Hillary Clinton, Epstein hakkında ifade verecek
Bill ve Hillary Clinton çifti, Jeffrey Epstein hakkında ifade vermek üzere Kongre komitesinin karşısına çıkacak. İfadelerinin detayları kamuoyuyla paylaşılacak.

Bill ve Hillary Clinton çifti, Jeffrey Epstein hakkında ifade vermek üzere ABD Kongre komitesinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

EŞ ZAMANLI İFADELER

Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Epstein vakasını soruşturan komiteye ifadesini bugün verecek. Eski ABD Başkanı Bill Clinton ise yarın ifade vermeyi planlıyor. Her iki isim de, Epstein ile ilgili sorulara yanıt vermek üzere New York'un Chappaqua bölgesindeki konutlarının yakınında kapalı kapılar ardında ifade verecekler. Başlangıçta ifade vermeyi reddeden Clinton çifti, Kongre üyelerinin kendilerini “Kongreye itaatsizlik” ile suçlama girişimi üzerine ifadelerini sunmayı kabul etti.

KOMİTE BAŞKANINDAN AÇIKLAMALAR

Komite Başkanı Cumhuriyetçi James Comer, kapalı oturum tutanaklarının kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu. Hillary Clinton ise Cumhuriyetçileri, dikkati ABD Başkanı Donald Trump’ın Epstein ile olan bağlarından başka yöne çekmeye çalışmakla suçladı. Epstein'ın Bill Clinton'ın görev süresi boyunca Beyaz Saray'ı 17 kez ziyaret ettiği biliniyor. Clinton’ın görevden ayrıldıktan sonra Epstein’ın uçağıyla seyahat ettiği de iddialar arasında yer alıyor. Bill Clinton herhangi bir suçlamayı reddetse de, yaptığı seyahatler ve yayımlanan belgelerde yer alan Epstein ile bir kadının bulunduğu sıcak su havuzundaki fotoğraflar nedeniyle inceleme altında. Hillary Clinton, Epstein ile tanıştığı iddialarını reddederken, Epstein'ın suç ortağı Ghislaine Maxwell ile görüştüğünü kabul ediyor. ABD Adalet Bakanlığı'nın Epstein belgelerini yayınlamasından sonra skandal uluslararası bir boyut kazanmış, İngiltere’de eski Prens Andrew Mountbatten-Windsor ve diğer tanınmış kişiler hakkında cezai incelemeler başlatılmıştı. Hillary Clinton, Epstein ile ilgili sunabileceği çok az bilgi olduğunu savunurken, Komite Başkanı Comer, panel tarafından toplanan delillerin Trump’ı suçlamadığını ifade etti.