Rekabet Kurulu, beyaz et sektöründeki firmalar hakkında yürüttüğü rekabet soruşturmasının sözlü savunma aşamasını tamamladı. Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, sektördeki firmaların Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmedikleri incelendi. Toplantı, Kurumun merkez binasında yapıldı.
SORUŞTURMA KAPSAMI
Soruşturma, Abalıoğlu Lezita Gıda Sanayi AŞ, Akpiliç Tic. Ltd. Şti., As Ofis Damızlık Yumurta Yem Gıda San. ve Tic. AŞ, Bakpiliç Entegre Tavukçuluk AŞ, Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi AŞ, Beypi Beypazarı Tarımsal Üretim Paz. San. ve Tic. AŞ, Bupiliç Entegre Gıda San. Tic. AŞ, CP Standart Gıda San. ve Tic. AŞ, Ege-Tav Ege Tarım Hayvancılık Yatırım Tic. ve San. AŞ, Erpiliç Entegre Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Tic. AŞ, Gedik Tavukçuluk ve Tarım Ürünleri Tic. San. AŞ, Hastavuk Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ, Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık İşl. San. Tic. AŞ ve Şenpiliç Gıda Sanayi AŞ gibi birçok firmayı kapsıyor. Kurul Başkanı Küle, Erpiliç Entegre Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Tic. AŞ'nin savunmasının gizli oturumda ele alınması talebini kabul ettiğini açıkladı.
UZLAŞMA VE İDARİ PARA CEZALARI
Soruşturma heyeti, Şenpiliç Gıda Sanayi, Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık, Beypi Beypazarı Tarımsal Üretim, Lezita Gıda Sanayi ve Ege-Tav Ege Tarım Hayvancılık firmalarının uzlaşma yoluna gittiğini ve idari para cezası uygulanarak soruşturmanın sonlandırıldığını belirtti. Ancak, Akpiliç, As Ofis Damızlık Yumurta Yem Gıda, Bakpiliç Entegre Tavukçuluk, Banvit Bandırma Vitaminli Yem, Bupiliç Entegre Gıda, Erpiliç Entegre Tavukçuluk, Gedik Tavukçuluk ve Tarım Ürünleri ve Hastavuk Gıda Tarım firmalarının rekabete hassas bilgi değişimi yoluyla Kanun'u ihlal ettiği tespit edildi. CP Standart Gıda hakkında ise böyle bir ihlal bulunamadı. İdari para cezası istenen firmaların temsilcileri, bulguları reddetti ve ceza verilmemesini talep etti.
KARAR 15 GÜN İÇİNDE
Rekabet Kurulu, soruşturmanın nihai kararını 15 gün içinde açıklayacak. Karar daha erken alınırsa, Kurumun internet sitesinden duyurulacak.



