Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin doğal gaz depolarının doluluk oranının yüzde 71 seviyesinde olduğunu açıkladı.
DOĞAL GAZ DEPOLAMA TESİSLERİ
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Tuz Gölü ve Silivri'deki yer altı depolama tesislerinin, doğal gaz tüketiminin arttığı dönemlerde arz-talep dengesinin sağlanmasına yardımcı olduğu belirtildi. Türkiye, kışa dolu depolarla giriyor ve geliştirdiği LNG altyapısı sayesinde soğuk günlerde ihtiyacını karşılayabiliyor.
KAPASITE ARTIRIMI HEDEFİ
Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi, 4,6 milyar metreküp kapasitesiyle Avrupa'nın en büyük depolama tesisi unvanına sahip. Bu tesisin 2028'de kapasitesinin 6 milyar metreküpe çıkarılması planlanıyor. Tuz Gölü Doğal Gaz Depolama Tesisi'nin ise mevcut kapasitesi 1,7 milyar metreküp olup, 2032 yılı itibarıyla 8,5 milyar metreküpe yükseltilmesi hedefleniyor. Bakan Bayraktar, yaz aylarında depoların tekrar doldurulacağını ve LNG alım kapasitesinin artırıldığını belirterek, "Bu sayede doğal gaz depolarımızın boş kalmasını önledik" dedi.



