Audi F1 projesinin başındaki Mattia Binotto, markanın Formula 1'e girişi öncesinde gerçekçi hedefler çizdi. Binotto, Mercedes, Ferrari ve Honda gibi köklü rakiplerin oturmuş organizasyonlarına dikkat çekerek, Audi'nin güç ünitesinde ilk günden en iyi olmasını beklemediğini açıkça ifade etti. "Onlar çok güçlü rakipler. Güç ünitemizin en baştan en iyi olmasını beklemiyorum, bu imkansız ve gerçekçi değil" dedi.

2030 HEDEFİ: ŞAMPİYONLUK İÇİN SAVAŞMAK
Binotto, Audi'nin 2030 hedefini "uzak gibi görünse de aslında çok yakın" diye tarif etti. Ancak bu hedefin "şampiyonluğu kazanacağız" değil, "şampiyonluk için savaşabilecek konuma gelmek" olduğunu özellikle vurguladı. "Amacımız 2030'a kadar şampiyonluk için savaşmak. Rakipler çok güçlü, 'kesin kazanacağız' diye karar veremezsiniz. Ama o mücadeleyi verecek seviyeye gelmeliyiz" şeklinde konuştu.

2026 İÇİN ANA HEDEF: CİDDİ BİR RAKİP OLMAK
2026 sezonu için ara hedeflerden bahseden Binotto, puan veya sıralama gibi metriklerden ziyade "ciddi bir rakip" algısı oluşturmanın daha önemli olduğunu belirtti. "2026 için en önemli şey ciddi bir rakip olmak. Bu davranışlarla, algıyla ilgili. Sezon sonunda diğer takımlar bizi geleceğe dönük güçlü ve ciddi bir rakip olarak görsün isterim" dedi. Bu yaklaşımın hatalardan öğrenme, arızalarda doğru tepki verme ve baskı altında takım olarak bir arada kalma üzerinden ölçüleceğini ekledi.

ENERJİ YÖNETİMİ YENİ SAVAŞ ALANI OLACAK
2026'da güç ünitesi tarafında elektrik gücünün 350 kW'a çıkması ve MGU-H'nin kaldırılmasıyla enerji yönetiminin yeni savaş alanı olacağını belirten Binotto, bunun mühendislik yaratıcılığına bağlı olacağını söyledi. Bu değişikliklerin pist üzerindeki hız profilini değiştireceğini, virajlarda daha yavaş ama düzlüklerde daha hızlı bir karakter beklediğini, ancak "hala Formula 1" hissinin korunacağını anlattı. Sürücü tarafında ise farklı lastik davranışı ve enerji yönetimiyle yeni bir sürüş tarzı gerekeceğini, ancak bunun hızlı adapte edileceğini düşündüğünü ifade etti.


