SPOR
Yayınlanma : 13 Temmuz 2026 20:23
Düzenleme : 13 Temmuz 2026 20:23

Aston Martin, Belçika'da genç yeteneğe şans veriyor: Crawford ilk kez Alonso'nun koltuğunda

Aston Martin, Belçika'da genç yeteneğe şans veriyor: Crawford ilk kez Alonso'nun koltuğunda
Aston Martin, Belçika GP'nin ilk antrenman seansında Fernando Alonso'nun yerine Jak Crawford'a şans verecek. Bu, genç pilotun AMR26 ile üçüncü antrenman seansı deneyimi olacak.

Formula 1'de Aston Martin takımı, bu hafta sonu Belçika'da düzenlenecek Grand Prix'nin ilk antrenman seansında Fernando Alonso'nun yerine, takımın yedek pilotu Jak Crawford'a görev verecek. Bu karar, genç pilotun 2026 sezonundaki üçüncü antrenman seansı deneyimi olacak, zira daha önce Japonya ve Avusturya'da da direksiyon başına geçmişti.

Aston Martin, Belçika\

FORMULA 1 KURALLARI VE ÇAYLAK PİLOTLAR

Formula 1'in güncel kuralları gereği, her takımın sezon boyunca en az dört antrenman seansında çaylak bir pilota şans tanıması zorunlu. Bu düzenleme, genç yeteneklerin pistlere adım atmasını teşvik ederken, Aston Martin'in de sezonun ilerleyen yarışlarında Crawford'ı bir kez daha piste çıkarma ihtimali bulunuyor. Bu durum, Fernando Alonso için bu yılki çaylak pilotlara koltuk devretme pratiğinin son örneği olacak, zira İspanyol pilot daha önce Japonya'da da aracını Crawford'a bırakmıştı.

TAKIM ARKADAŞLARI DA ETKİLENECEK

Bu strateji, Aston Martin'in diğer pilotu Lance Stroll'u da etkileyecek. Stroll, daha önce Avusturya'da bir antrenman seansını genç bir pilota devretmişti ve bu durum, sezonun ilerleyen dönemlerinde onun da bir antrenman seansını daha kaçırabileceği anlamına geliyor. Bu gelişmeler, takımların genç pilotları yetiştirme stratejileri ve mevcut pilotların yarış hazırlıkları arasındaki dengeyi gözler önüne seriyor.