GÜNDEM
Yayınlanma : 27 Nisan 2026 15:15
Düzenleme : 27 Nisan 2026 15:15

Antalya'da 20 milyonluk kaçak gözlük operasyonu: 20 bin ürün ele geçirildi

Antalya'da 20 milyonluk kaçak gözlük operasyonu: 20 bin ürün ele geçirildi
Antalya'nın Alanya ilçesinde jandarma ekipleri, piyasa değeri 20 milyon TL olan 20 bin adet kaçak gözlük ele geçirdi. Olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda kaçakçılıkla mücadele kapsamında dikkat çekici bir operasyona imza attı. Alanya ilçesinde bir iş yerine düzenlenen baskında, piyasa değeri yaklaşık 20 milyon TL olan tam 20 bin adet kaçak gözlük ele geçirildi.

GÖZ ALICI MİKTARDA KAÇAK ÜRÜN

Operasyonun detaylarına göre, jandarma ekipleri titiz bir çalışma yürüterek şüpheli bir iş yerine operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda ortaya çıkan manzara, kaçakçılıkla mücadelenin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Toplamda 20 bin adet olduğu belirlenen kaçak gözlüklerin, piyasa değeriyle dudak uçuklatan bir rakama, yani yaklaşık 20 milyon TL'ye ulaştığı tespit edildi.

ADLİ SÜREÇ BAŞLADI

Bu önemli kaçakçılık olayının ardından, ilgili şahıslar hakkında adli tahkikat başlatıldı. Söz konusu ürünlerin kaynağı ve dağıtım ağının ortaya çıkarılması için soruşturma derinleştirilecek. Bu operasyon, benzer suçlarla mücadelede bir emsal teşkil ederken, kaçakçılığın ekonomiye verdiği zararın da altını çiziyor.