Afganistan yönetimi, şubat ayından beri gözaltında bulunan İngiliz vatandaşı Peter Reynolds ve eşi Barbie Reynolds'un serbest bırakıldığını açıkladı.
YASALARA AYKIRI DAVRANIŞ SUÇLAMASI
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulkahhar Belhi, X platformu üzerinden yaptığı açıklamada, çiftin "yasalara aykırı davranışlarda bulundukları" gerekçesiyle gözaltına alındığını ve mahkemeye çıkarıldığını belirtti. Belhi, Katar'ın sürece yaptığı aracılık için teşekkür etti.
SERBEST BIRAKILMA VE ZİYARET
Yerel medyaya göre, İngiltere'nin Afganistan Özel Temsilcisi Richard Lindsay ve Katar heyetinin ülkeye yaptığı ziyaretin ardından Reynolds çifti serbest bırakıldı. Yaklaşık 18 yıldır Afganistan'da yaşayan ve Bamiyan vilayetinde bir eğitim kurumu işleten çift, şubat ayında gözaltına alınmıştı. Çiftin oğlu Jonathan Reynolds, temmuzda Guardian'a verdiği röportajda, ebeveynlerinin durumunun kötüleştiğini ve cezaevinde ölebileceklerinden endişe ettiğini dile getirmişti.



