Alınan habere göre, Türkmenistan’ın Meryem, Bayramali, Sayat, Kerki ve diğer köy ve şehirlerdeki doğum evleri ve hastaneleri, Milli Güvenlik Bakanlığı'nın yerel birimleri ve savcılık tarafından kontrol ediliyor.


Türkmenistan gazetesinin sözlerine göre, müfettişler hamile kadınların sağlık kartlarını talep ediyor ve beklenen son tarihi Mayıs-Haziran olan kadınların listelerini hazırlıyor.
Listelerden adreslere aile hekimleri ve hemşireler gönderilerek, doktorların 25 Mayıs'ta kadınlara "yardım" önerisinde bulunup bulunmadığını öğreniyorlar. Doktorlar doğum yapan kadınları, doğum eyleminin yapay olarak hızlandırılmasının veya geciktirilmesinin sağlıklarını ve bebekleri etkileyebileceği konusunda uyarıyor.


Sayat'ta emniyet tarafından doğum zamanını değiştirmenin sonuçlarının sorumluluğu konusunda doktorları uyaran bir toplantı düzenlendi. Ceza Kanunun 107. maddesi uyarınca "Suçlu tarafından hamile olduğu bilinen bir kadına kasıtlı olarak ağır bedensel zarar verilmesi" kapsamında 10 ile 15 yıla kadar hapisle cezalandırılabilirler. 


HT, daha önce Bayramali'nin doktorlarının hamile kadınlara Aşkabat'ın 140. yıldönümünde bir çocuk doğurmalarına “yardım” etmeleri için rüşvet teklif ettiklerini bildirdi. Doktorlara göre, 25 Mayıs'ta doğan çocukların cumhurbaşkanından 1.500 dolar hediye alma şansı var.

ABD'de 3 ülkeye askeri yardım paketi onaylandı ABD'de 3 ülkeye askeri yardım paketi onaylandı


Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, 26 Şubat'ta bir kabine toplantısında Aşkabat'ın 140. yıldönümünü kutlamaya yönelik hazırlıklarını tartışırken, 25 Mayıs'ta doğacak ilk erkek çocuğu Paytagt (Başkent) veya Aşkabat'ın adını ve kızı Merjen'i belirlemesi talimatını verdi.


Devlet başkanı annelere tam olarak ne verileceğini söylemedi, ancak "yeni doğanlara hediye vermenin bu anları aileleri için unutulmaz kılacağını" kaydetti. Ülkede 25 Mayıs'ta doğan tüm çocuklara mı yoksa sadece başkentte doğan ilk erkek ve kıza mı hediye verileceği henüz belli değil.

Haberhergun