Ukrayna’daki Türk iş adamları ve gönüllüler, koronavirüsle mücadele ile geçen Ramazan ayında örnek bir projeye daha imza attı. Türk iş adamları, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ukrayna’nın dört bir yanına 23 Nisan’a kadar ulaştırılmak üzere yardım kampanyası düzenledi. Kampanyanın fikir öncüsü Muzaffer Bayraktar, QHA aracılığıyla tüm Türk iş adamlarına destek çağrısında bulundu.

Koronavirüsle mücadele sürecinin gölgesinde geçen Ramazan ayında Ukrayna’daki Türk iş adamları ve gönüllüler, geçen yıl dolduğu gibi sivil inisiyatifle bir kez daha harekete geçti. Kıyiv merkezli başlatılan yardım kampanyasının fikir öncüsü Türk iş adamı Muzaffer Bayraktar, dünya çapında yaşanan bu zor dönemleri daha kolay atlatabilmek adına Ukrayna’da yaşayan Türkler olarak sivil inisiyatif ile ortaya çıkmış yardım kampanyasına destek beklediğini belirtti. Muzaffer Bayraktar, konuya ilişkin Kırım Haber Ajansına (QHA) verdiği demeçte, kampanyanın Ukrayna’daki ihtiyaç sahipleri için öneminden bahsederek şunları kaydetti:

HEDEF 2 BİN AİLEYE ULAŞABİLMEK

“Geçen sene pandemi başladığında Kıyiv merkezli olmak üzere sivil inisiyatif olarak bir yardım kampanyası başlattık. Şimdi de hem pandemi hem Ramazan ayı dolayısıyla Kıyiv’deki ve Türkiye’deki vatandaşlarımızdan artarak gelen talepler doğrultusunda ihtiyaç sahibi kimselere tekrar ulaşmak, faydalı olmak istedik. Burada ulaştırılan tek bir kolinin dahi anlamı ve değeri çok büyük. Bu anlamlı girişimin, gerek en üst düzeye ulaşan Türkiye-Ukrayna ilişkileri açısından gerek içinde olduğumuz salgın sürecinde yaşadığımız Ramazan ayı sürecinde son derece anlam kazandığını düşünüyoruz. Kampanyamızın hedef kitlesi en az 2 bin aileye ulaşabilmek. Bu nedenle Türk iş adamlarımızın da kampanyamıza katkıları için çağrıda bulunuyorum.

YARDIMLAR 23 NİSAN CUMA GÜNÜ ULAŞTIRILACAK

Kırım Tatarı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Ukraynalı fark etmeksizin dağıtılmak üzere hazırlanan 15 kalemlik yardımlarımızın yüzde 80’i geldi. Yardımlarımızın dağıtımına öncelikle Kıyiv ve çevresinden başlayacağız. Anlamlı olması açısından 23 Nisan Cuma günü dağıtımını hedeflediğimiz paketlerimizin Kıyiv dışındaki talepler için de buradaki kargo yoluyla ulaştıracağız. Buradaki bir kaç Türk şirketi lojistik anlamda desteğini gösterecek, yine 10 kadar arkadaşımız da dağıtımda araçlarıyla destek olma sözü verdi.

TÜRK İŞ ADAMLARINA KAMPANYAYA DESTEK ÇAĞRISI

Amacımız, hem bu zor pandemi şartlarında mutluluk sağlamak, hem de işimizi, ekmeğimizi kazandığımız ülkede faydalı işlerle katkı sağlayabilmek. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, çok yeni bir açıklamada bulunarak vatandaşlarına Türkiye’ye tatile gitmeleri için çağrıda bulundu. Biz de her şeyi devletten beklemeyerek, burası için birşeyler yapıp olumlu karşılık verebiliriz. Ben 17 yıldır burada yaşıyorum ve burada kayıtlı 20 bin Türk var. Bu kampanya büyütülebilirse çok önemli katkılara imza atılmış olacak. Bundan sonraki aşamada buradaki kimsesizler yurduna aynı şekilde bir katkıda bulunmayı hedeliyoruz. Sayın Büyükelçimizle de bu konuyu görüşerek haberdar ettik, onayları ve bilgileri var. Ayrıca, burada çok güçlü iş adamlarımız var, biz çok sınırlı kişiye ulaştık, tüm iş adamlarımızdan kampanyaya verecekleri destek için buradan çağrıda bulunuyorum.”

En fazla askeri harcama yapan 5 ülke belli oldu En fazla askeri harcama yapan 5 ülke belli oldu