Uzun bir süredir ihmaller sebebiyle tamamen yok olmak üzere olan Kerkük Kalesi restore edilmeyi bekliyor.

Kerkük Net Haber Ajansı, Kerkük Kalesi’nde meydana gelen felaketleri belgeledi. M.Ö 2600 yıllarında yapılan ve tarihin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kerkük Kalesi, bugün tamamen yok olmakla karşı karşıya.

Köklü bir tarihe sahip olan ancak UNESCO dünya mirası listesine dahil edilmeyen Kerkük Kalesi, Irak’ta hüküm sürenlerce büyük zararlara uğratılmıştır. Her geçen gün, kalenin önemli bölümlerinde çökmeler yaşanmaktadır.

Diktatör Saddam rejimi tarafından sözde restorasyon yapılacak yalanıyla boşaltılan Kerkük Kalesi, 900’den fazla ev, çeşitli ibadethaneler ve tarihî eserlere ev sahipliği yapmaktadır.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi, bu konuya ilişkin Twitter adresinden bir çağrıda bulundu. Salihi, “Kerkük’ün kimliğini ortaya çıkaran tarihî eserler, ihmal sebebiyle yok olmak üzere. Kerkük Kalesi ve Kışlası bu dediklerimize sadece birer örnektir. Kerkük Kalesinin kurtarılması için bir çağrı yapıyoruz. Çağrımıza kulak verip, tarihî eserlerimizin kurtarılmasına yardım edin.” dedi

Harabenin Diğer Adı: Kerkük Kalesi

ABD'de 3 ülkeye askeri yardım paketi onaylandı ABD'de 3 ülkeye askeri yardım paketi onaylandı

Harabenin Diğer Adı: Kerkük Kalesi