Geçtiğimiz günlerde yaşanan koltuk krizinin etkileri devam ediyor. Konuyla alakalı olarak İtalya Başbakanı Mario Draghi, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın von der Leyen'e karşı davranışına kesinlikle katılmıyorum. Bu uygunsuz bir durum, bu aşağılama için çok üzgünüm'' diye konuştu.

   Draghi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik olarak ''Açık sözlü olarak onların ne olduğunu, diktatör olduklarını söyleyelim. Ancak ülkelerimizin çıkarları için onlarla işbirliği ve koordinasyona devam edelim'' ifadesini kullandı.

Almanya’dan Filistin – İsrail sorununa çözüm önerisi! Almanya’dan Filistin – İsrail sorununa çözüm önerisi!

 Draghi'nin bu söylemi üzerine, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri bakanlığına çağırıldı.

   Fahrettin Altun ve Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Cevap

   Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Draghi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifadeleri hakkında, "Atanmış İtalya başbakanı Draghi'nin kabul edilemez, popülist söylemini ve seçimle göreve gelmiş Cumhurbaşkanımız hakkındaki çirkin ve hadsiz ifadelerini kuvvetle kınıyor, kendisine iade ediyoruz" açıklamasında bulundu.

  İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise “Diplomaside yeri olmayan bu üslubu şiddetle kınıyoruz” dedi.
  İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İtalyan Başbakanına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Altun, “İtalya’nın atanmış Başbakanı, Türk halkının yüzde 52 oy oranıyla Cumhurbaşkanı olarak seçtiği sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ‘diktatör’ diyerek haddini aşmıştır. Diplomaside yeri olmayan bu üslubu şiddetle kınıyoruz. Diktatör arayan Mario Draghi İtalya tarihine baksın” ifadelerine yer verdi.