Belgeye göre, "düşünce özgürlüğünün veya siyasi bağlantının ifade edilmesi ile ilgili nedenlerle" kovuşturma, gözaltı ve tutuklama yasaklandı. Daha önce siyasi nedenlerle gözaltına alınan veya hapsedilen kişiler serbest bırakılmalıdır.

Kararname aynı zamanda vatandaşlara siyasi eylem özgürlüğü vermeyi de ima ediyor. Her türlü seçim kampanyası yapılmasına da izin verilir. Belgeye göre, resmi medyada ayrım gözetilmeksizin tüm adaylara eşit fırsatlar sunulmalıdır.

Kararname ayrıca, Filistin topraklarındaki seçimler sırasında sandık merkezlerinin korunması için polisin sorumluluk alması gerektiğini belirtiyor.

Arab News, kararnamenin Filistin'de 15 yıldır yapılan ilk genel seçimlerin arifesinde kabul edildiğine dikkat çekiyor. Parlamento seçimleri 22 Mayıs'ta, cumhurbaşkanlığı seçimleri ise 31 Temmuz'da yapılacağı belirtiliyor.

Abbas, Ocak ayı ortasında genel seçimler yapılması için bir kararname imzaladı. Elde edilen sonuçlara göre 120 sandalyeli bir parlamento oluşturulacak. Oylamaya Batı Şeria ve Gazze Şeridi sakinleri katılacak.

Almanya’dan Filistin – İsrail sorununa çözüm önerisi! Almanya’dan Filistin – İsrail sorununa çözüm önerisi!

Haberhergun