Başkent Kabil'in güneyinde görevli kırsal ekonomik kalkınma departmanının çalışanlarını taşıyan bir araca kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından ateş açılması sonucu 4 kişi öldü.

Herat Valisi Sayed Vahid Katali, Deh Surh bölgesinde İran-Afganistan demir yolunun emniyetini sağlayan güvenlik güçlerinin aracına bombalı saldırı düzenlendiğini açıkladı.

İspanya'da "kilisedeki çocuk istismarları mağdurlarına" tazminat İspanya'da "kilisedeki çocuk istismarları mağdurlarına" tazminat

Yetkililer saldırıda, ulusal kırsal güvenlik departmanı sözcüsü ve departman başkanının da öldürüldüğünü belirtirken, saldırının görev merkezi olan Maidan Wardak'a dönüşte gerçekleştiği ifade edildi.

İkinci saldırının ise Kabil'in doğusunda yaşandığı belirtildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, dışişleri bakanlığı aracının yol kenarına yerleştirilen bombayla isabet aldığı ve sürücünün hayatını kaybettiği belirtildi.

Reuters'in aktardığına göre ülkede araçların altlarına takılabilen küçük boyutta manyetik bombalar, yol kenarındaki patlayıcı cihazlar ve ateşli silahlarla yapılan saldırılar nedeniyle Afgan yetkililer, aktivistler ve gazeteciler hedef olmak endişesi taşıyor.

Öte yandan saldırıların zamanlamasın bakımından Doha'daki Taliban ve Afgan hükümet yetkilileri arasında bir süredir devam eden kalıcı barış görüşmelerine dikkat çekiliyor.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, Reuters'e yaptığı açıklamada, bugünkü saldırıların Taliban ile hiçbir ilgisi olmadığını söyledi.

Ülkedeki Batılı büyükelçilerin çoğu saldırılardan dolayı Taliban'ı sorumlu tutuyor.

Öte yandan ABD'de göreve gelen Biden yönetimi, Washington'un Taliban ile önceki Başkan Donald Trump döneminde imzaladığı asker çekme anlaşması da dahil olmak üzere barış sürecinin nasıl ele alınacağını gözden geçiriyor.